Gimnazija "Slobodan Škerović" slavi 106 godina postojanja

Direktor Radiša Šćekić rekao je da 'sto šesti korak' dvadeset prvog vijeka obavezuje kolektiv škole da opravdaju tradiciju po kojoj je gimnazija prepoznatljiva već vijek
0 komentar(a)
Gimnazija Slobodan Škerović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Gimnazija Slobodan Škerović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.02.2013. 12:46h

Učenici Gimnazije "Slobodan Škerović" danas su uz svečani program "Kad legenda postane stvarnost" proslavili 106. godinu rada škole.

Direktor Radiša Šćekić rekao je da 'sto šesti korak' dvadeset prvog vijeka obavezuje kolektiv škole da opravdaju tradiciju po kojoj je gimnazija prepoznatljiva već vijek.

"Od 1907. godine do sada, sa prvom generacijom od 700 učenika do današnjih dvije hiljade, svakog februara podsjećali smo na uzvišene domete života i rada đaka i profesora škole, koji su potvrdili svoje vrijednosti.. I danas, suočeni sa novim izazovima, njegujemo nove i drugačije komunikacije između porodice, škole i društva i zato smo svi podjednako odgovorni za ono što radimo i za ono što ne radimo", istakao je Šćekić.

U programu su se smjenjivali pjesma, naracija i igra, a okupljeni su najvećim aplauzom pozdravili učenike koji su igrali crnogorsko oro. Osim odlomka iz Njegoševog "Gorskog vijenca", učenici su na sceni govorili i stihove moderne crnogorske poezije, a pričali su i anegdote o Crnogorcima.

Proslavi su prisustvovali predstavnici državnih organa i diplomatskog kora.

Bonus video: