Na pijacu po auto do 3.000 eura

"Obično kada je ovako lijepo vrijeme, na pijaci bude mnogo automobila, ali narod nema para, pa se biraju jeftiniji automobili"
119 pregleda 0 komentar(a)
Auto pijaca, Foto: Luka Zeković
Auto pijaca, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.02.2013. 08:33h

Prodavci sa auto-pijace tvrde da građani najčešće kupuju jeftinije automobile, čak i kada su manje kvalitetni i očuvani.

Vremešni prodavac uskliknu je kada je prodao jedan od najskupljih automobila na pijaci - “mercedes”, za 14.000 eura

Riječ je o automobilima do 3.000 eura, a kupci koji mogu da izdvoje više uglavnom kupuju na brojnim auto-placevima širom grada.

U nedjelju oko podneva na auto-pijaci bilo je izloženo pedesetak “polovnjaka”, a reporteri “Vijesti” vidjeli su u isto vrijeme znatno manje ljudi.

Prodavci, međutim, tvrde da je ujutro bilo barem 200 automobila i da je prodaja dobra.

“Jutros je na pijaci bila velika gužva i veliki broj automobila je prodat. Obično kada je ovako lijepo vrijeme, na pijaci bude mnogo automobila, ali narod nema para, pa se biraju jeftiniji automobili, tu do 3.000 eura", kazao je prodavac Radović.

Među najskupljim automobilima na pijaci bio je “mercedes C220” iz 2009. godine, koštao je 16.700 eura

Tvrdi da ljudi nerijetko precijene automobila, pa ne mogu da ga prodaju ni za godinu.

Kupci, pak, smatraju da je teško naći dobar auto. Jedan od njih kazao je da svaki prodavac smatra da je njegov auto najbolji, a da rijetko ko pomene nedostatke i mane.

Vremešni prodavac uskliknu je kada je prodao jedan od najskupljih automobila na pijaci - “mercedes”, za 14.000 eura. Tvrdi da mu je manje od nedjelju dana trebalo da nađe kupca.

Među najskupljim automobilima na pijaci bio je “mercedes C220” iz 2009. godine, koštao je 16.700 eura, a najjeftinijim “golf 2”, star četvrt vijeka, benzinac, 650 eura. Njegov vlasnik, međutim, već nekoliko mjeseci bezuspješno pokušava da ga proda.

„Folksvagen” najtraženiji na auto-placevima

Prodavci sa auto-placeva tvrde da za najviše dvije nedjelje prodaju svaki automobil, iako većina njih košta više od 3.000 eura. Aki Krasnić, vlasnik auto-placa u Ulici Vojislavljevića, istakao je da narod više kupuje kod njega nego na pijaci, jer su “manje šanse da budu prevareni”.

Tvrdi da su najtraženiji “golfovi 4” i “pasati”. Najskuplji automobil na njegovom placu je “audi A6”, iz 2007. godine, kojeg cijeni 15.000 eura.

"Preporučio bih ljudima da kupe “pasat 6”, kojeg će naći za 10.000 eura. Skup je, ali je to auto koji vas nikada neće ostaviti", kazao je Krasnić.

Bonus video: