Kome "pauk" ponese auto platiće, umjesto 85, čak 125 eura

Iz Glavnog grada upozorili su građane da će se "rigorozno" primjenjivati sankcije za prekršaje koji se odnose na nepropisno parkiranje
106 pregleda 29 komentar(a)
pauk vozilo, Foto: Vesko Belojević
pauk vozilo, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.02.2013. 08:17h

Komunalna policija nastaviće da specijalnim vozilom - “paukom” - uklanja nepropisno parkirane automobile.

Iz Glavnog grada juče je saopšteno da će vozači, da bi preuzeli podignuto auto sa parkinga Komunalne policije, ubuduće morati da plate 125, umjesto dosadašnjih 85 eura.

Novim Zakonom o bezbjednosti saobraćaju povećane su kazne za parkiranje sa dosadašnjih 20 na 60 eura, ali je naknada troškova za premještanje vozila ostala nepromijenjena, pojasnili su iz Glavnog grada.

“To znači da će vozač automobila koji specijalno vozilo pauk premjesti na parking Komunalne policije za njegovo preuzimanje morati da plati 125 eura... Vlada je juče donijela i Uredbu o visini naknade troškova za premještanje vozila. Ova naknada ostala je nepromijenjena, za utovar i istovar vozila na licu mjesta plaća se 30 eura, za prevoz vozila do drugog mjesta takođe 30 eura, i za čuvanje vozila do 24 časa, kao i za svaka naredna 24 časa, po pet eura", piše u saopštenju.

Navodi se da je Vlada u četvrtak odlučila da Komunalna policija i dalje premješta nepropisno parkirana vozila.

Od stupanja na snagu novog Zakona, specijalna vozila nijesu premještala nepropisno parkirane automobile.

Iz Glavnog grada upozorili su građane da će se "rigorozno" primjenjivati sankcije za prekršaje koji se odnose na nepropisno parkiranje.

Bonus video: