I Ceca među poreskim dužnicima u Budvi

Više od dvije hiljade dužnika obaviješteno da hitno izmire dugovanja prema
598 pregleda 5 komentar(a)
Svetlana Ceca Ražnatović, Ceca, Svetlana Ražnatović, Foto: Zoran Đurić
Svetlana Ceca Ražnatović, Ceca, Svetlana Ražnatović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.06.2018. 07:05h

Više od dvije hiljade poreskih dužnika obaviješteni su da hitno izmire dugovanja prema Opštini Budva, a na spisku je i srpska pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović

Supruga ubijenog vođe Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana duguje za porez na nepokretnost 230 eura, na ime stana koji ima u bečićkom naselju Ivanovići.

Porez nije platila za 2016. i 2017. godinu, a Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva na čijem je čelu Petar Odžić (SDP) donijela je rješenje o pokretanju postupka prinudne naplate.

Ukoliko Ražnatovićeva ne izmiri dugovanje, Opština prema propisima može blokirati njenu imovinu.

Stan od 72 kvadrata u zgradama naspram hotela “Splendid”, još se u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnije vodi na njenog ubijenog supruga Željka Ražnatovića Arkana.

Opština je u proteklih mjesec dana donijela na stotine rješenja o prinudnoj naplati, a kod onih čija dugovanja prelaze desetine hiljada eura, upisana je hipoteka na imovinu.

Tako je početkom juna upisana hipoteka na gotovo 50.000 kvadarta zemlje od Lučica do Budve, vlasništvo četiri povezane kompanije koje je kontrolisala Olivera Ilinčić, nekadašnja savjetnica osuđenog šefa budvanske kriminalne grupe Svetozara Marovića. Imovina je blokirana na ime poreskog duga većeg od 200.000 eura.

Kako je “Vijestima” saopšteno u Upravi lokalnih javnih prihoda, poreski dug na ime poreza na nepokretnost iznosi oko deset miliona eura i dvaput je manji u odnosu na 2015. godinu.

Dvije trećine duga se odnosi na građane, a trećina na firme.

Bonus video: