Podgorica: Za četiri nova vrtića 160 hiljada eura

U Studentski dom u Podgorici, čija je izgradnja počela 2010.godine, planirano je ulaganje od 77.000 eura
1 komentar(a)
Igor Lukšić petar Golubović, Foto: Boris Pejović
Igor Lukšić petar Golubović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.01.2013. 16:03h

Država će iz kapitalnog budžeta izdvojiti 160 hiljada eura za izradu projektno-tehničke dokumentacije i obezbjeđenje pratećih saglasnosti za četiri vrtića u Podgorici.

Planirano je da se izrada dokumentacije za dječji vrtić "Đina Vrbica", vrtić i jaslice u Tuzima, Starom aerodromu i Bloku VI, finansira iz opštih prihoda.

U Studentski dom u Podgorici, čija je izgradnja počela 2010.godine, planirano je ulaganje od 77.000 eura iz tekućih izdataka i 23.000 eura iz kapitalnog budžeta.

"Shodno ugovoru o finansiranju, sredstva potrebna za finansiranje radova na izgradnji objekta, neophodno je da obezbijedi privatni partner. Sredstva planirana kapitalnim budžetom za 2013. biće uložena za finansiranje preostalih obaveza izabranog javnog partnera", navodi se u obrazloženju.

Iz kapitalnog budžeta za sportsku dvoranu Univerziteta Crne Gore predviđeno je pola miliona eura. Planirano je da dvorana, ukupne površine 2.980 metara kvadratnih, bude završena sljedeće godine.

Za početak izgradnje zgrade Zavoda za transfuziju kapitalnim budžetom je predviđeno pola miliona eura

Za početak izgradnje zgrade Zavoda za transfuziju kapitalnim budžetom je predviđeno pola miliona eura.

Za finansiranje završetka svih radova na izgradnji novog i nadogradnji postojećeg objekta Agencije za ljekove i medicinska sredstva predviđeno je 1,2 miliona eura.

Za nastavak radova izgradnje objekta CANU predviđeno je 500.000 eura, eko zgrade Ujedinjenih nacija 1,3 miliona, poslovne zgrade Uprave za nekretnine 664.000 eura, eko zgrade Ministarstva održivog razvoja i turizma 1,2 miliona, konkursa za idejno rješenje zgrade Skupštine Crne Gore 200.000 eura.

Za dokumentaciju, zaključno sa građevinskom dozvolom, za srednju-stručnu školu u Golubovcima predviđeno je 50 hiljada eura.

Za uređenje terena oko OŠ "Milan Vukotić" u Srpskoj iz tekućih izdataka planirano je 10, a iz kapitalnog dijela budžeta 190 hiljada eura.

Izdvojiće 400.000 za 120 stanova za raseljene

Za finansiranje početka radova izgradnje stanova i drugih objekata za raseljena lica i stanovnike kampa na Koniku, planirano je 400.000 eura.

U obrazloženju budžeta navedeno je da je, radi trajnog rješavanja stambenih potreba te populacije, Direkcija javnih radova u 2012. godini raspisala javno nadmetanje za izbor obrađivača glavnog projekta stanova i višenamjenskog objekta.

"Projektnim rješenjem će biti obuhvaćeno oko 120 stanova bruto površine od oko 6.400 kvadrata i višenamjenski objekat od 2.000 kvadrata", piše u obrazloženju.

Bonus video: