Novi izgled Gradske kafane u Budvi

Državna kompanija Budvanska rivijera završila je adaptaciju jednog od najprepoznatljivijih budvanskih hotela - Mogren
312 pregleda 12 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Vuk Lajović
Duško Marković, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 24.06.2018. 07:43h

Najveća državna hotelska kompanija Budvanska rivijera završila je adaptaciju jednog od najprepoznatljivijih budvanskih hotela - Mogren, a proslavi tim povodom prisustvovao je i premijer Duško Marković.

Promocija novog izgleda Gradske kafane hotela Mogren sinoć je bila povod okupljanja velikog broja prijatelja Hotelske grupe, privrednika, poslovnih partnera i predstavnika medija.

Svečanosti su prisustvovali i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, kao i dva njegova prethodnika Branimir Gvozdenović i Predrag Nenezić, a među privrednicima bio je i vlasnik kompanije Voli Dragan Bokan.

“Investicija vrijedna 1.500.000 eura bila je usmjerena na adaptaciju Gradske kafane sa terasom, prostora recepcije i lobija, kao i atrijuma sa fontanom, što za rezultat ima novu sliku sa savremenim dizajnerskim rješenjima. Tokom adaptacionih radova, koji su sprovedeni u rekordno kratkom vremenskom periodu od svega 70 dana, posebna pažnja je posvećena i ugostiteljskom dijelu kroz dodatna ulaganja u zamjenu dotrajalih instalacija i potpunu modernizaciju kuhinjskog dijela”, kazala je na svečanosti izvršna direktorka Katarina Kažanegra.

Podsjetila je da je hotel Mogren otvoren tokom cijele godine i rekla da je zbog toga Budvanska rivijera koncipirala novi program Gradske kafane, uz gostovanja muzičara i ambijent klupske atmosfere, uz očekivanja da diverzitetna ponuda bude atraktivna i u zimskom periodu.

“Hotel Mogren je jedno od najpopularnijih mjesta u Budvi, a ono što je oduvijek činilo posebnost i čar posjete jeste upravo Gradska kafana i druženje u opuštenom ambijentu i prirodnoj hladovini nadomak zidina Starog grada i gradske plaže. Ova adaptacija je samo korak naprijed ka novim susretima na istom mjestu u novom ruhu“, istakla je ona.

Jun u Hotelskoj grupi Budvanska rivijera protiče u znaku dobre popunjenosti hotela, u kojima trenutno boravi 3.267 turista sa različitih tržišta Evrope.

Adaptacijom i rekonstrukcijom hotela Mogren, Hotelska grupa Budvanska rivijera zaokružila desetogodišnji investicioni ciklus tokom koga su u renoviranje pet hotela uložili više od 40 miliona eura.

Većinski vlasnik Budvanske rivijere sada je država Crna Gora - Vlada, Fond PIO i Zavod za zapošljavanje imaju oko 58 odsto akcija.

Oko 15,23 odsto udjela pripada MK Grupi, a isto toliko i Strateks grupi Nila Emilfarba.

Bonus video: