Branislav Božović predsjednik UBNOR-a i antifašista Herceg Novog

Božović najavio je da će pored očuvanja tradicija NOB-a i drugih oslobodilačkih ratova, njihov cilj biti suprostavljanje svim oblicima fašizma, klerikalno nacionalističkim organizacijama i širenju nacionalne i vjerske mržnje
399 pregleda 2 komentar(a)
Branislav Božović, UBNOR Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Branislav Božović, UBNOR Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.06.2018. 14:54h

Branislav Božović novi je predsjednik opštinskog odbora UBNOR-a i antifašista Herceg Novog, a potpredsjednik je Mitar Krivokapić.

Na izbornoj Skupštini UBNOR-a i antifašista koja je održana danas u Mediteranskom centru Instituta Igalo, verifikovani su novi Odbor, Nadzorni i Izvršni odbor, kao i devetočlano Predsjedništvo.

Božović najavio je da će pored očuvanja tradicija NOB-a i drugih oslobodilačkih ratova, njihov cilj biti suprostavljanje svim oblicima fašizma, klerikalno nacionalističkim organizacijama i širenju nacionalne i vjerske mržnje.

On je naglasio da će raditi sa mladima objašnjavajući im suštinu antifašisitičke borbe.

Predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Zuvdija Hodžić je ustvrdio da njihova boračka organizacija uživa autorit u Crnoj Gori, ali ne i u sredinama gdje su na vlasti “antigrađanskoe partije” i da je u tom smislu u Herceg Novom najlošija situacija. Mića Knežević član hercegnovske organizacije je to ilustrovao primjerom da se na manifestaciji Trg od ćirilice koji se dijelom finasira i iz opštinskog budžeta otvoreno govori da je Boka nezakonito pripojena Crnoj Gori.

“Boračka organizacija ne smije biti samo posmatrač društva, već moramo da razvijamo kritički duh prema svakodnevici”, istakao je potpredsjednik Slobodan Simović.

Domaćini i gosti su obišli i vilu Galeb –Titovu vilu koja radi u sastavu Instituta Igalo.

Bonus video: