Počinje izgradnja sportske dvorane UCG

Izgradnja Sportske dvorane planirana je na parceli br. 38, u zahvatu DUP-a ’’Univerzitetski centar’’- izmjene i dopune, Podgorica
171 pregleda 3 komentar(a)
Duško Bjelica, Foto: Luka Zeković
Duško Bjelica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.01.2013. 18:07h

Početak radova na sportskoj dvorani Univerziteta Crne Gore (UCG) počeće u prvoj polovini ove godine, saopštio je predjsednik Upravnog odbora te visokooobrzaovne ustanove Duško Bjelica.

On je naveo da će u narednim nedeljama, nakon završetka revzije projekta, krenuti u proceduru pribavljanja građevinske dozvole i raspisivanju javnog nadmetanja za odabir najpovoljnijeg izvođača radova.

Izgradnja Sportske dvorane planirana je na parceli br. 38, u zahvatu DUP-a ’’Univerzitetski centar’’- izmjene i dopune, Podgorica.

Sportska dvorana UCG će imati sportske i kulturne sadržaje kapaciteta preko 3000 kvadratnih metara sa oko 800 mjesta za gledaoce i nalaziće se iza tehničkih fakulteta u blizini studentskih domova na zemljištu državnog univerziteta.

U 2012. godini Direkcija javnih radova izradila i usaglasila Idejno arhitektonsko rješenje objekta Sportske dvorane Univerziteta Crne Gore u Podgorici sa predstavnicima Univerziteta Crne Gore, Ministarstva prosvjete i sporta Vlade Crne Gore i Studentskog parlamenta UCG.

„Nakon što su riješeni imovinsko-pravni odnosi i dostavljeni urbanističko-tehnički uslovi od strane Univerziteta Crne Gore, Direkcija javnih radova je pristupila raspisivanju javnog nadmetanja za izbor obrađivača projektne dokumentacije Sportske dvorane UCG. Pošto je sprovedena procedura javnog nadmetanja, za obrađivača Glavnog projekta je odabrano preduzeće ’’ Ing Invest’’ doo iz Danilovgrada. Ugovoreni rok završetka projektne dokumentacije je bio 20.12.2012.godine , kada se i otpočelo sa realizacijom iste“, saopštio je Bjelica.

Bonus video: