Rešad Nuhodžić novi predsjednik Odbora direktora ŽICG

Franović je dobio pismo od nekoliko direktora iz ŽICG koji su ga podsjetili na brojne neregularnosti i zloupotrebe položaja
177 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2012. 19:42h

Novi odbor direktora Željezničke infrastrukture Crne Gore, koji je izabran na današnjoj skupštini akcionara, izabrao je za predsjednika Rešada Nuhodžića.

Nuhodžić će na toj poziiji zamijeniti Zariju Franovića, koji je prije 10-ak dana pod pritiskom najbližih saradnika morao da podnese ostavku.

Franović je dobio pismo od nekoliko direktora iz ŽICG koji su ga podsjetili na brojne neregularnosti i zloupotrebe položaja koje je počinio i uslovljeni da će, ako ne podnese ostavku, o tome obavijestiti javnost.

TV Vijesti, Marko Mišić

Jedan od najotvorenijih pritužbi na račun Franovića, bila je da je tokom ove godine sebi isplatio preko 5.000 eura bonusa i da je za jun i jul iz ŽICG primio skoro 13.500 eura.

Nuhodžić je nedavno postao doktor tehničkih nauka, a njegov prvi saradnik na poziciji izvršnog direktora biće Milan Čolaković, koji je radio u sektoru finansija, dok je Željeznica bila jedinstvena.

Dosadašnji izvršni direktor ŽICG bio je Branislav Filipović.

Galerija

Bonus video: