U Nikšiću dodijeljene priznanja za značajan doprinos Crvenom krstu

Miloviću, koji je u dva mandata bio predsjednik OO Crvenog krsta Nikšić, medalju je uručila generalni sekretar CK CG, Jelena Dupak
776 pregleda 1 komentar(a)
Crveni krst nagrade, Foto: Svetlana Mandić
Crveni krst nagrade, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.06.2018. 10:11h

Na predlog Opštinske organizacije (OO) Crvenog krsta Nikšić najveće priznanje, Zlatna medalja Crvenog krsta Crne Gore, dodijeljena je dr Radomiru Miloviću koji je, kako stoji u obrazloženju, “svojim odnosom prema organizaciji zadužio Crveni krst i Crne Gore i Nikšića”.

Miloviću, koji je u dva mandata bio predsjednik OO Crvenog krsta Nikšić, medalju je uručila generalni sekretar CK CG, Jelena Dupak.

“Kada sam čuo da ću dobiti ovo priznanje iznenadio sam se. Ja sam van bilo kakvih društvenih aktivnosti već određeno vrijeme, kako sam izašao iz službe, pa mi ovo priznanje zbog toga još više znači jer mi je dodijeljeno ne zbog mog sinhronog već, što bi se reklo, dijahronog doprinosa”, kazao je Milović.

Istakao je da ne treba zaboraviti da je veliki doprinos OO Crvenog krsta dao i čovjek koji je skoro tri decenije bio sekretar te opštinske organizacije i koji je nedavno otišao u penziju, Milorad Mido Drekalović, i da je bio srećan što je takvog čovjeka imao za saradnika.

Dupak je pojedincima koji su svojim dugogodišnjim zalaganjem pomogli unapređenju rada Crvenog krsta uručila „Zlatni znak“, jedno od najvećih priznanja te humanitarne organizacije.

Priznanja su dobili Đorđe Milić, dr Mišo Pejaković, dr Rajko Pavličić i Branka Vujičić.

Njih 24 dobili su priznanja „Srebrni znak“ Crvenog krsta Crne Gore, a njih je uručio Ljubiša Marković, predsjednik OO CK Nikšić.

Srebrna priznanja dobili su dr Slavka Krivokapić, dr Svetlana Vujović, dr Branka Šupić, dr Dragica Janičić, dr Andrija Vujović, dr Miloš Krulanović, dr Igor Leković, dr Dragoljub Raičević, dr Marija Knežević, dr Ivana Cicović, dr Marija Đurović, dr Pero Mitrović, dr Milica Cicović, dr Marija Abramović, dr Milica Doderović, dr Milan Knežević, Marija Drekalović, Milan Subotić, Bojana Drekalović, Snježana Bošković, Milojka Pejović, Nikola Vukotić, Ratko Čvorović i Dejan Korać.

„Priznanja je vrlo teško dodijeliti jer je Nikšić uvijek imao veliki broj i kolektiva i pojedinaca koji ta priznanja zaslužuju i koji su zaslužni za rad Crvenog krsta. Oni koji nijesu na ovom spisku neće nam zamjeriti”, kazao je Marković.

Plakete su uručena Osnovnoj školi “Dušan Bojović” iz Župe, firmama “Ramel” i “Uno” i Kabinetu za transfuziju krvi Nikšić.

Bonus video: