Ulcinj: Skraćeni časovi kao spas od smrzavanja u učionicama

“Ako ne pošaljem dijete na nastavu, pisaće mu neopravdane časove, iako uslove u učionicama ovih dana nije vrijedno čak ni komentarisati. Da li je ovo 21. vijek”
62 pregleda 6 komentar(a)
OŠ Maršal Tito Ulcinj, Foto: Visitulcinj.org
OŠ Maršal Tito Ulcinj, Foto: Visitulcinj.org
Ažurirano: 19.12.2012. 12:54h

Učenici OŠ "Maršal Tito" u Ulcinju u 14, 17 i 18. decembra, nastavu su pohađali u ledenim učionicama, jer Ministarstvo prosvjete nije na vrijeme obezbijedilo nedostajuće količine lož ulja, saznaju “Vijesti".

Časovi su bili skraćeni 14. i 17. decembra, dok je nastava 18. decembra održana normalno, bez ograničenja.

Cetinje: Đaci se smrzavaju u školama na 11 stepeni>>>

Nekoliko roditelja i iz Ulcinja pozvalo je “Vijesti” izražavajući ogorčenje povodom situacije u školi.

“Ako ne pošaljem dijete na nastavu, pisaće mu neopravdane časove, iako uslove u učionicama ovih dana nije vrijedno čak ni komentarisati. Da li je ovo 21. vijek”, pitao je jedan od roditelja koji je želio anonimnost zbog mogućih sankcija po svoje dijete.

Direktor škole Martin Zadrima potvrdio je “Vijestima” da u školi nema grijanja, ali je bio izričit da su u pitanju samo dva dana.

“U ponedjeljak smo radili normalno, a juče smo imali skraćene časove. U petak nije bilo struje, pa smo imali, takođe, skraćene časove”, kazao je Zadrima ističući da se to prvi put dešava u posljednjih 10 godina, koliko je direktor te ustanove.

On je za danas najavio normalizaciju stanja.

"Sjutra ujutro stiže nam novih 3.000 litara lož ulja, tako da će biti grijanja”, kazao je on.

Navodeći da je resorno ministarstvo zaduženo da školi plaća troškove struje i grijanja, on je podsjetio da je ta ustanova na početku godine dobila nešto manje količine lož ulja nego lani.

“Nema ništa sporno u odnosima sa Ministarstvom. Svakom od nas može da nestane struja ili lož ulje”, kazao je Zadrima, navodeći da su u pitanju objektivni razlozi, ne navodeći koji.

Ministarstvo je, kako “Vijesti” saznaju, bilo upoznato na vrijeme o situaciji u ulcinjskoj školi.

“Vijesti” nijesu dobile odgovore od Ministarstva na pitanja zašto nije uplatilo novac, iako je znalo da školi fali lož ulje, da li postoji još škola u kojima nema grijanja i zašto učenici pohađaju nastavu uprkos nenormalnim uslovima, imajući u vidu niske temperature.

Bonus video: