Navijači iz Sutomora: Nemamo veze sa demoliranjem voza

Iz te navijačke grupe je rečeno da su oni koji su nosili navijačko obilježje te grupe u Beograd išli i vratili se avionom
112 pregleda 69 komentar(a)
Ažurirano: 18.12.2012. 18:23h

Putnička kola Željezničkog prevoza Crne Gore, koja su bila vanredno angažovana za besplatan prevoz navijača na završnicu Evropskog rukometnog prvenstva za žene u Beogradu, demolirala je grupa navijača koja je iz voza izašla u stanici Sutomore, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG).

"Iz putničkih kola su iščupana i u tunel Sozina bačena tri sjedišta, jedno pomoćno sjedište je polomljeno, slomljeno je ili iščupano šest stočića, brojni glavonasloni, nasloni za ruke, ogledala, rasvjeta, zavjese. Razbijena su dva prozorska stakla. Dvoje kola je do daljnjeg isključeno iz saobraćaja", navodi se u saopštenju.

ŽPCG procjenjuje da je ukupna šteta 2.477 eura.

"Navijačima smo ukupno izdali 212 besplatnih karata u vrijednosti od 4.248 eura", dodaje se u saopštenju.

"Naše preduzeće nema objašnjenja, a još manje razumjevanja, za razbojništvo kojim nam je uzvraćeno za spremnost da navijače o svom trošku prevezemo na istorijski sportski događaj. Istorijskim ga ne čini rezultat finalne utakmice već lekcija iz sportskog viteštva koju su nam održale crnogorske rukometašice.

Prizori posljedica razbojničkog divljanja iz našeg voza slika su onih koji ništa od njih nijesu naučili: ni o sportu, ni o viteštvu, ni o rodoljublju. Kućno vaspitanje je izlišno pominjati. Jedinu poruku koja nam preostaje da javno pošaljemo počiniocima ove destrukcije je da razmisle koliko je realno da od nas, ubuduće, očekuju sličnu uslugu", navodi se u saopštenju.

Navijači iz Sutomora: Naša grupa nema veze sa tim

Navijačka grupa reprezentacije Crne Gore iz Sutomora saopštila je da se ograđuje od vandalizma u vozu i "odgovorno tvrdi da nijedan član naše organizacije nije bio u pomenutom vozu".

Iz te navijačke grupe je rečeno da su oni koji su nosili navijačko obilježje te grupe u Beograd išli i vratili se avionom, dok se ostali članovi nisu ni vratili u Crnu Goru, jer studiraju u Beogradu.

Oni su napomenuli da je stanica u Sutomoru polazno mjesto za sve koji sa primorja putuju vozom.

Galerija

Bonus video: