Besplatan prevoz taksi brodom do Kotora

Zbog radova na izgradnji vodovodne i kanalizacione infrastrukture na potezu Muo-Prčanj–Stoliv, stanovnici sada do Kotora putuju preko Tivta
110 pregleda 3 komentar(a)
Kotor, snijeg, Foto: Goran Burić
Kotor, snijeg, Foto: Goran Burić
Ažurirano: 13.12.2012. 20:23h

U cilju rješavanja problema prevoza nastalih zbog gradnje novog kanalizacionog sistema na potezu Muo-Prčanj-Stoliv, kotorska Opština je za mještane obezbijedila taksi brod katamaran.

Predsjednica Opštine Kotor Marija Ćatović je kazala da će katamaran početi da saobraća u subotu, a prevoz će sa sve građane biti besplatan do 31. decembra.

"Od 1. januara cijena karte taksi brodom biće na nivou, a možda čak i niža, autobuske karte, dok će za učenike prevoz biti besplatan. Katamaran će saobraćati četiri do pet puta dnevno, od Prčanja i Mua do Parka slobode u Kotoru i do pristaništa Sveti Matija u Dobroti", kazala je Ćatović i dodala da će taksi brod imati privremenu dozvolu Ministarstva pomorstva i saobraćaja u narednih šest do sedam mjeseci koliko će i trajati radovi na izgradnji kanalizacionog sistema.

Ćatović je rekla da se razmatra mogućnost da se ovakav vid prevoza morskim putem zadrži i nakon završetka radova na, što bi kako je kazala, bilo interesatno za građane ali i turiste.

Zbog radova na izgradnji vodovodne i kanalizacione infrastrukture na potezu Muo-Prčanj–Stoliv, koji se izvode na glavnoj saobraćajnici uz more, ali i na sporednim putevima koji vode ka naseljima, stanovnici do Kotora putuju preko Tivta.

Zbog toga, oni dnevno pređu duplo veću kilometražu od uobičajene, što je svakako dodatni trošak onima koji putuju svojim automobilima, ali i korisnicima autobuskog prevoza koji sada moraju da plaćaju znatno veću cijenu autobuske karte, jer je autoprevoznik "Blue line" zbog povećanih troškova prevoza povećao cijenu autobuske karte na relaciji Prčanj-Kotor sa jednog na 1, 7 eura.

Bonus video: