Biće ljekova iako kasne radovi

Tokom obilaska Fabrike ljekova u Kosiću čiji je investitor "Farmont" iz Podgorice, saopšteno je da će svi radovi biti završeni za 15-ak dana
154 pregleda 0 komentar(a)
Branislav Đuranović, Foto: Jelena Jovanović
Branislav Đuranović, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 05.12.2012. 18:22h

Predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović sa saradnicima je povodom 9. decembra, Dana opštine obišao gradilišta na kojima se završavaju radovi, salon automobila i siraru u Grliću.

"Pokušavamo da u saradnji sa privrednicima otvorimo nova radna mjesta i zalažemo se da se zapošljavaju radnici iz našega grada", istakao je Đuranović.

Tokom obilaska Fabrike ljekova u Kosiću čiji je investitor "Farmont" iz Podgorice, saopšteno je da će svi radovi biti završeni za 15-ak dana.

Direktor "Farmonta" Momčilo Popović naglasio je da se fabrika radi po najmodernijim standardima i da će zapošljavati 40 radnika.

Đuranović i Popović, par dana prije parlamentarnih izbora, kazali su da će radovi na fabrici biti završeni do 5. decembra, a Đuranović objasnio da je "najbitnije da radovi budu dobro izvedeni, a da li će oni potrajati još 15-ak ili više dana nije presudno".

Direktor Direkcije za saobraćaj Dragan Antović obišao je gradilište u okolini kasarne, na kom se već duže gradi oko 300 metara prilaza sa nikšićke magistrale.

"Radovi su trebali biti završeni, ali zbog lošeg vremena potrajaće do kraja godine. Investitor je Direkcija za javne radove koja je za ovaj posao izdvojila oko 350.000 eura", kazao je Antović.

Prije nekoliko mjeseci počela je da radi i sirara “Katunjanka“ koja dnevno preradi oko 2.000 litara mlijeka, a zahvaljujući kojoj je oko 50 mljekara uspjelo da obezbjedi siguran otkup mlijeka.

Vlado Vukotić, vlasnik sirare i predstavnici te fabrike goste su upoznali sa procesom proizvodnje i idejama o unapređenju rada.

Suvlasnik "Kovinić kompani" iz Tivta, Snežan Kovinić najavio je otvaranje salona automobila za februar. Kako je kazao zaposliće oko 30 radnika, a u salon će biti uloženo 1,1 miliona eura.

Bonus video: