Sajam vina u šoping centru "Mall of Montenegro"

"Svoja vina donijeli su članovi Nacionalnog udruženja vinara, a zastupljeni su i uvoznici i distributeri koji predstavljaju vinarije iz regiona", kazao je Velimir Đoković
195 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2012. 19:56h

U šoping centru "Mall of Montenegro" je, u organizaciji kompanije "Đoković" iz Danilovgrada, prvi put održan sajam vina, na kome su se podgoričkoj publici predstavili brojni vinari iz Podgorice, Bara, Danilovgrada, ali i iz Srbije.

Izvršni direktor kompanije "Đoković" Velimir Đoković rekao je da je vino izloženo na 30 štandova.

"Svoja vina donijeli su članovi Nacionalnog udruženja vinara, a zastupljeni su i uvoznici i distributeri koji predstavljaju vinarije iz regiona. Imamo i goste iz Srbije, koji su na svom štandu predstavili 15 vinarija.

Tu su tri vinarije iz Negotinske krajine. S obzirom na strukturu izlagača može se reći da se za svačiji ukus može naći poneko vino", rekao je Đoković.

Kompanija "Đoković" je prošle godine u Danilovgradu organizovala dva sajma - sajam vina i sajam starih zanata i suvenira.

"I ovaj sajam u šoping centru "Mall of Montenegro" biće tradicionalnog kraktera. Sugrađani vole da piju vino i umiju da prepoznaju kvalitet.

Na naše zadovoljstvo, na ovom sajmu hotelijeri sa primorija i domaći vinari uspostavili su poslovne kontakte, jer je jedan od naših ciljeva bio da povežemo privrednike i da njihove proizvode približimo krajnjem potrošaču", rekao je Đoković.

Na sajmu vina u šoping centru "Mall of Montenegro" svoje proizvode izložio je i Saša Bogojević, vlasnik vinarije "Bogojević".

"Izložio sam vino, rakije travarice, šest vrsta prirodnog sapuna od lavande, sušenu lavandu u vrećici i ljekovito bilje u maslinovom ulju.

Posjetioci su zainteresovani za vina i travarice, ali im je čudno što otkrivam recepture za prorodni sapun i travarice. Moraju da znaju da je poenta da se svi time bavimo", rekao je Bogojević.

Proizvode vinarije "Mašanović" iz Virpazara, vina i rakije, predstavila je Tamara Mašanović kao porodični posao koji se razvija već nekoliko generacija.

"Vino i rakiju su proizvodili prađed, đed i otac. Od 1969. godine aktivno se bavimo proizvodnjom vina i uzgojom vinove loze. Imamo registrovan podrum vina i vinograd u Orahovom polju.

Nudimo barik vina, crmnički vranac, proizveden 2010. i 2011. godine, a u ponudi je i mlado ovogodišnje vino. Izložili smo i rakije od nara, kivija, dunje, kruške i loze. Iznenađeni smo posjećenošću i zainteresovanošću ljudi za vina i rakije.

Redovno izlažemo na festivalu "Dani vina i ukljeve" na Virpazaru. Vino prodajemo, uglavnom, redovnim mušterijama, jer u našem podrumu imamo ograničene količine. Godišnje proizvedemo oko 2.000 boca", rekla je Mašanović.

Galerija

Bonus video: