Ostojić: Isključuju mi struju, a i sud im zabranio

IZ CEDIS-a tvrde da dug nije poništen, jer nije vođen parnični postupak po tom osnovu
5477 pregleda 2 komentar(a)
Veljko Ostojić
Veljko Ostojić

Pljevljak Veljko Ostojić podnijeće tužbu protiv Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), zbog neosnovanog isključenja struje u njegovom kafe baru „Paradiso“ u Žabljaku prije nekoliko dana.

Ostojić tvrdi da je CEDIS isključio struju u njegovom lokalu 13. februara, iako za to nije imala nikakvog zakonskog osnova.

„CEDIS je bez najave isključio struju oko 20 sati u trenutku kada je lokal bio pun gostiju. Bez struje lokal je bio do popodnevnih časova 15. februara. Sumnjam da su to uradili zbog tri spora koja sam sa njima vodio i koja su riješena u moju korist“, rekao je Ostojić.

Tvrdi da redovno izmiruje svoje obaveze što potvrđuju računi na kojima nema iskazanog duga za utrošenu električnu energiju.

Ostojić kaže da je iz Elektroprivrede narednog dana dobio obavještenje da je isključen sa mreže zbog neovlašćene potrošnje i da će mi uključiti struju tek kada im uplati 4.421 euro.

Napominje da je sud utvrdio da on nije neovlašćeno trošio struju u iznosu od 4.421 euro nakon što mu je 2015. godine Elektroprivreda isključila struju i podnijela tužbu protiv njegove kompanije.

„U sudskom procesu ustanovljeno je da nisam neovlašćeno trošio struju i oni su morali da plate troškove suda i advokata. Sud je obavezao Elektroprivredu da se uzdrži od smetanja posjeda korišćenja električne energije u moju korist pod prijetnjom prinudnog izvršenja“, rekao je Ostojić.

Ostojić smatra da ovakvim postupanjem EPCG pokazuje bahatost i da ne poštuje sudske odluke.

„Ovo je drugi put da Elektroprivreda bez obavještenja i bespravno isključuju struju u mom lokalu u kojem zapošljavam pet radnika. Prvi put bez struje lokal je bio 38 dana. Ovakvim postupanjem Elektroprivreda je pokazala da ne poštuje sudske odluke i mene kao njihovog korisnika i direktno utiče na moj i ugled djelatnosti kojim se bavim“, rekao je Ostojić.

U međuremenu Ostojić je zatražio sudsku zaštitu pa je, kako tvrdi, sud naložio Elektroprivredi da lokal odmah priključi na mrežu, što je EPCG uradila nakon dva dana.

„Zbog štete koju su mi nanijeli podnijeću tužbu protiv CEDIS-a“, rekao je Ostojić.

Iz Službe za korporativne komunikacije CEDIS-a tvrde da su ti navodi neosnovani.

“Do sada dug nije poništen, jer nije vođen parnični postupak po osnovu ovoga duga, pri čemu presuda kojom je okrivljeni oslobođen od odgovornosti ne znači i oslobađanje od građansko-pravne odgovornosti za navedeni dug”, tvrde u CEDIS-u.

I oni će, kako navode, pokrenuti parnični postupak radi naknade štete po osnovu neovlašćene potrošnje.

“Rješenjem suda rješavano je samo da li je tuženi smetao tužioca u posljednjem mirnom posjedu prava korišćenja električne energije u prostoru kafe bara „Paradiso“, što znači da ovim rješenjem nije utvrđivana osnovanost i visina duga po osnovu neovlašćeno preuzete električne energije. Nesporno je da „Ostojić company“ redovno stižu računi za redovnu mjesečnu potrošnju električne energije koji se fakturišu od strane EPCG- Snabdijevanje Nikšić, koji ne sadrže iznos neovlašćene potrošnje koju fakturiše DOO „CEDIS“.

Bonus video: