Probijen i treći rok za završetak vrtića u Tivtu

Sva obećanja tivatskih i čelnika Direkcije javnih radova da će izgradnja savremenog objekta vrtića biti završena, do sada su u tri navrata padala u vodu
2 komentar(a)
vrtić Tivat, JPU Bambi, Foto: Siniša Luković
vrtić Tivat, JPU Bambi, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.11.2012. 11:30h

Novi centralni objekat dječjeg vrtića JPU „Bambi“ iz Tivta, koji je po obećanju državnih čelnika, datom pred izbore 4. oktobra, trebalo da bude završen početkom ovog mjeseca, još je daleko od toga da će u skorije vrijeme u svoje odaje primiti mališane.

Čekajući da se završi rekonstrukcija i dogradnja vrtića u Prevlačkoj ulici, započeta još novembra 2010, djeca se već dvije godine tiskaju u maloj i neuslovnoj baraci na obližnjoj poljani u Đačkoj ulici.

Sva obećanja tivatskih i čelnika Direkcije javnih radova da će izgradnja savremenog objekta vrtića biti završena, do sada su u tri navrata padala u vodu - prvi zvanični rok za završtak posla koji izvodi nikšićka firma „Bas“ bio je septembar 2011, potom april 2012, a onda i prva polovina novembra ove godine.

Gradonačelnik Dragan Kankaraš se 21. novembra na svečanoj sjednici SO povodom Dana opštine Tivat, pohvalio da su „završeni radovi na zgradi dječjeg vrtića“, ali su umjesto mališana, radnici još tamo

Živković je tada početak novembra označio kao novi, treći zvanični dedlajn za okončanje izgradnje tivatskog „Skadra na Bojani“ kako vrtić već poodavno nazivaju mještani.

Na pitanje novinara zbog čega se taj objekat nikako ne završava, Živković je objasnio „te škoćama koje su imali zbog izmjene projektne dokumentacije jer je stari objekat bio u toliko lošem stanju da ga je bilo racionalnije potpuno rušiti nego rekonstruisati i dograđivati“.

„Novi objekat sadrži vrtić i jaslice ukupne površine 2.000 kvadrata i moći će da primi do 300 djece. Objekat sadrži 13 prostorija za dnevni boravak djece, tehničke prostorije, ambulantu, kuhinju i vešeraj. Ukupna vrijednost adaptacije starog i dogradnje dijela novog objekta je 995.000 eura, a raspisan je i tender za parterno uređenje okoline koja će imati novo dječije igralište, pješačke staze i parking za automobile, što će koštati još oko 170.000 eura. Za opremanje novog tivatskog vrtića, DJR će izdvojiti još oko 250.000 eura. Očekujemo da se svi radovi na ovom objektu završe najkasnije početkom novembra ove godine“, zračio je predizbornim optimizmom krajem septembra u Tivtu Žarko Živković.

Izbori su bili i prošli, ali djeca još nijesu ušla u novi tivatski vrtić.

Bageristi i dalje rade u dvorištu

Gradonačelnik Dragan Kankaraš se 21. novembra na svečanoj sjednici SO povodom Dana opštine Tivat, pohvalio da su „završeni radovi na zgradi dječjeg vrtića“, ali su umjesto mališana, radnici još tamo.

I juče se oko vrtića kopalo, ravnalo i bagerisalo, a okolina objekta djeluje kao sve prije nego „par terno uređena i opremljena“ površina, kako je to krajem septembra obećao Živković.

Kako sada stvari stoje, te ško je da će se djeca iz neuslovne barake makar do kraja ovog polugodišta, useliti u pompezno obećavanu novu zgradu rekonstruisanog vrtića.

Bonus video: