Muslimani u Tivtu obilježili Hidžretsku novu godinu

Polaznici Mektebske nastave (vjeronauke) dječaci i djevojčice, predstavili su se prisutnim vjernicima i pokazali su svoja znanja kroz recitaciju i izvodenje ilahija i kasida
61 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 19.11.2012. 15:28h

Hidžretska nova 1434. godina obilježena je u nedjelju svečanoću u prostorijama Mesdžida u Tivtu – saopšteno je iz Odbora Islamske zajednice Crne Gore za Boku i Budvu, koji je, zajedno sa NVO “Galaxy” priredio tu proslavu.

Polaznici Mektebske nastave (vjeronauke) dječaci i djevojčice, predstavili su se prisutnim vjernicima i pokazali su svoja znanja kroz recitaciju i izvodenje ilahija i kasida. Okupljenima se obratio sekretar OIZ Tivat Erfat Mulić na poželjevši im dobru i berićetnu novu godinu.

“Veliki je uspjeh i napredak postignut na polju vjerske edukacije djece na ovim prostorima, što nas raduje i obavezuje da pomognemo našu djecu jer su oni naša budućnost i nada. Isto tako, naši stari koje smo posjetili u domu starih “Grabovac” u Risnu i uopšte džematlije su naša obaveza i njih nećemo nikada zaboraviti.” – kazao je tom prilikom Mulić.

Na svečanosti su uručeni prigodni pokloni za 60 polaznika Mekteba, a koje im je objezbijedila NVO “Galaxy”.

Bonus video: