PG: U „Rokšpedu” prinuđeni da ugrade video-nadzor na novim stajalištima

“Rokšped” je postavio 74 stajališta, od čega je 60 sa kioscima
71 pregleda 0 komentar(a)
Auto, autobusko stajalište, Foto: Čitalac reporter
Auto, autobusko stajalište, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 19.11.2012. 16:15h

Kompanija “Rokšped” prinuđena je da obezbijedi video-nadzor radi zaštite ljetos postavljenih novih autobuskih stajališta u Podgorici, jer su često na meti vandala.

Direktorica marketinga Slavica Blečić saopštila da su vandali već oštetili dio stajališta sa kioscima, lomeći stakla i ispisujući grafite.

Ona je istakla da oštećenja koštaju firmu, ali i da istovremeno ne doprinose slici razvijenog društva.

“Za samo dva mjeseca od kada je ovaj projekat u potpunosti realizovan, susreli smo se sa velikim brojem problema koji se tiču lomljenja stakala, grafita i brojnih drugih oštećenja. Projekat je od izuzetnog značaja, kako za kompaniju 'Rokšped', tako i za građane, a otvoreno je 100 novih radnih mjesta”, rekla je Blečić.

Čitalac “Vijesti” fotografisao je prije nekoliko dana automobil parkiran na stajalištu >>>

U skladu sa tenderom i potpisanim ugovorom sa Glavnim gradom, “Rokšped” je postavio 74 stajališta, od čega je 60 sa kioscima.

“Žao nam je što određeni broj građana ne doprinosi očuvanju stajališta koja su isključivo u njihovoj funkciji. Na drugoj strani, drago nam je što je određeni broj građana prepoznao značaj ovog problema i odreagovao na svoje sugrađane kroz kritike... Planiramo ugradnju video-nadzora na svim autobuskim stajalištima, a nadamo se da će u narednom periodu sve manje dolaziti do ovakvih situacija, kao i da ćemo svi dati doprinos za očuvanje našeg grada”, istakla je Blečić.

Bonus video: