Podgorica: Putnici na autobuskim stajalištima kao nekad

Cijene su, međutim, već snizili “divlji” taksisti. Oni su juče naplaćivali pola eura po putniku, umjesto dosadašnjih 80 centi
68 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2012. 09:00h

Putnici na liniji broj sedam od Bloka šest do Starog aerodroma morali su juče, kao nekad, i da stoje u autobusu zbog gužve, nakon odluke Harisa Alivodića da smanji cijene za čak 50 procenata.

Građani listom pozdravljaju Alivodićevu odluku da kartu u “PG saobraćaju” plaćaju 40, umjesto 80 centi.

Smatraju da bi i ostali prevoznici trebalo da snize cijene, ali to trenutno nije realna opcija.

Cijene su, međutim, već snizili “divlji” taksisti. Oni su juče naplaćivali pola eura po putniku, umjesto dosadašnjih 80 centi.

Vozač Vojislav Grujičić juče oko podneva kazao je “Vijestima” da je primjetan porast broja putnika na linijama “PG saobraćaja”.

“Ima još mnogo ljudi koji nijesu obaviješteni o tome da je karta duplo jeftinija, a primjećujem da su putnici mnogo zadovoljniji i da veoma pozitivno reaguju na novu cijenu”, kazao je Grujičić.

Cijene su, međutim, već snizili “divlji” taksisti. Oni su juče naplaćivali pola eura po putniku, umjesto dosadašnjih 80 centi

Uprkos tvrdnjama vlasnika preduzeća “BLT - Trgoplje” i “Montenegroprevoza Pejović” da neće smanjivati cijenu jer im se ne isplati da prevoze putnike po nižoj, građani smatraju da je 80 centi previše.

“Veoma sam se obradovala kada sam vidjela da je pojeftinio gradski prevoz, mada mi je žao što to neću moći da iskoristim ovog mjeseca jer sam već kupila mjesečnu kartu. Nadam se da će ova odluka potrajati i da će je slijediti i ostali gradski prevoznici. Redovno autobusom putujem u školu i vraćam se kući, a sada ću moći da se vozim i znatno jeftinije. Mislim da je prethodna cijena bila previsoka i da ova reakcija Alivodića pokazuje da je tako”, kazala je Jelena Pudar.

Uz pohvale na račun Alivodića, Nada Dožić ocijenila je da će od pojeftinjenja svi imati koristi.

“Ništa pametnije nisu mogli da urade od ovoga, sigurna sam da će sada imati znatno veći broj putnika i na taj način nadomjestiti 'gubitak'. Cijena je sada puno prihvatljivija, pogotovo za penzionere i učenike”, istakla je Dožić.

Čekaće i pola sata ako je karta 40 centi

Milena Pejović tvrdi da je sada spremna da čeka autobus i pola sata, jer je cijena pristupačna.

“Nadam se da će i ostali gradski prevoznici uraditi isto, jer je cijena od 80 centi previsoka za građane, koji jedva sastavljaju kraj s krajem. Po meni cijena karte ni do sada nije smjela da bude skuplja od pola eura, a činjenica da je Alivodić pronašao računicu da prevozi putnike po duplo nižoj cijeni od dosadašnje daje nam za pravo da tako i mislimo. U Crnoj Gori su privrednici u mnogim oblastima nerealno podigli cijene u želji da se brzo obogate, a to nije fer prema običnim građanima koji moraju to da plaćaju”, smatra Pejović.

Galerija

Bonus video: