Neuspio protest u Bloku V: Došao samo jedan čovjek

Protest je bio zakazan u 11 časova ispred optike “Monokl”, ali tu je, međutim, bio samo jedan vremešni Podgoričanin
101 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 10.11.2012. 15:58h

Na protestu koji su ranije najavili stanari Bloka V i VI protiv naplate parkinga ispred zgrada u tom dijelu grada, nije se pojavio niko, osim predstavnika medija i jednog vremešnog Podgoričanina.

Protest je bio zakazan u 11 časova ispred optike “Monokl”, ali tu je, međutim, bio samo jedan vremešni Podgoričanin koji tvrdi da su kupovinom tih stanova kupili i parking mjesto.

Ivan Mrdak koji je bio u prolazu, a živi u tim zgradama, smatra da protest nije dobro najavljen, ali je ubijeđen da će se u budućnosti nešto bolje organizovati.

"Protest je bio zakazan zbog naplate parkinga. Misim da to nije u redu, jer je sada i manja količina parking mjesta odkad je izgrađen Bazar", kazao je Mrdak.

Smatra da je problem što će stanari i njihovi prijatelji koji bi željeli da ih posjete, morati da izdvajaju dodatna sredstva za parking.

Rukovodilac službe za ekonomsko-finansijske, komercijalne poslove i marketing u JP “Parking servis” Jovan Rabrenović ranije je kazao ”Vijestima” da će se nova parking mjesta naplaćivati sa desne i lijeve strane Morače

Sa desne strane obuhvatiće blok 5 i 6, a sa lijeve desetak ulica koje idu od stare Vatrogasne, nekadašnjeg kina “Kultura”, Doma zdravlja, pa do zgrade Metalke, Pejtona, hotela “Siti”, do Autobuske stanice.

“Plaća se 60 centi po satu. Pretplatne karte za stanare su sedam eura, a za pravna lica 20 eura”, rekao je Rabrenović.

Galerija

Bonus video: