Novi servis: Evo kako možete otkazati pregled i osloboditi termin za druge pacijente

Iz resora Kenana Hrapovića navode da u prošloj godini između 25 i 38 odsto zakazanih specijalističkih pregleda u Kliničkom centru nije realizovano, zbog nedolaska pacijenata
716 pregleda 16 komentar(a)
Ministarstvo zdravlja, pres, Foto: Damira Kalač
Ministarstvo zdravlja, pres, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 15.06.2018. 17:25h

Mobilni servis koji građanima omogućava da otkažu pregled kod specijaliste, te tako oslobode termin za druge pacijente, predstavljen je danas u Ministarstvu zdravlja.

Iz resora Kenana Hrapovića navode da u prošloj godini između 25 i 38 odsto zakazanih specijalističkih pregleda u Kliničkom centru nije realizovano, zbog nedolaska pacijenata.

"Zbog toga je kreiran novi servis, putem kojeg građani mogu da na jednostavan način potvrde ili otkažu zakazani pregled", kazali su u Ministarstvu, dodajući da će na taj način baza zakazanih pregleda biti automatski ažurirana i oslobođeni termini će biti dostupni izabranim ljekarima.

Servis funkcioniše na način da šest dana prije zakazanog specijalističkog pregleda u KCCG, govorni automat poziva pacijenta na fiksni ili mobilni telefon.

Pacijent će moći da izborom nule ili jedinice potvrdi, odnosno otkaže zakazani termin.

Ako pacijent toga dana ne odgovori na poziv, dobijaće nove i naredna dva dana. Pacijenti koji uopšte ne odgovore na poziv i ne potvrde, odnosno otkažu pregled, gube zakazani termin.

Bonus video: