Kao da ljeto još traje: Karta za trajekt 4,5 eura

Ova cijena uvedena je 1. juna kada je karta za putnički automobil poskupjela 12,5 odsto
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2012. 09:32h

Uprkos najavama da će nakon završetka ljetnje turističke sezone, cijenu karte za prevoz automobila trajektom vratiti na nivo prije poskupljenja 1. juna, uprava preduzeća „Pomorski saobraćaj“ iz Kamenara to nije učinila.

Tako i dalje svi vozači putničkih automobila koji sa jedne na drugu stranu Boke prelaze trajektima kompanije koju kontrolišu podgorički biznismeni, braća Dejan i Duško Ban, i dalje trajektnu kartu u jednom pravcu plaćaju 4,5 eura.

Ova cijena uvedena je 1. juna kada je karta za putnički automobil poskupjela 12,5 odsto.

„Pomorski saoraćaj“ je prethodno 1. aprila povećao cijene prevoza trajektnom za sve druge kategorije vozila, osim putničkih automobila. Iz menadžmenta preduzeća u aprilu je saopšteno da će cijena prevoza putničkih vozila biti povećana za vrijeme ljetnje sezone, sa četiri na 4,5 eura.

Tada su istakli da „postoji namjera da se napravi određeni kompromis u vezi sa cijenom prevoza za putničke automobile, tako da će nastojati da se ona ne povećava van sezone.”

Sezona u kojoj je “glavna žetva” kada su u pitanju automobili turista koji koriste usluge trajekata braće Ban je prošla sa povećanom cijenom karte za 12,5 odsto, ali ni nakon što su turisti otišli, cijena usluge nije niža.

Galerija

Bonus video: