Stanari plaćaju tuđe greške: Počelo postavljanje fasade u Dalmatinskoj

Prilikom urušavanja fasada je zatrpala prolaz između zgrada “Crna Gora gradnje” i susjedne koju je gradio “Kroling
86 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2012. 13:41h

Stanari jednog od ulaza zgrade na uglu Moskovske i Dalmatinske ulice sakupili su novac i platili radnike da im postave fasadu, koja se krajem januara iznenada urušila, oštetivši tom prilikom nekoliko parkiranih automobila.

Stanari su saopštili da se nijesu mogli dogovoriti sa prethodnim izvođačima radova, istakavši da je u toku sudski proces zbog štete pričinjene prilikom pada fasade.

U tom ulazu žive 24 stanara i oni će platiti po 250 eura za novu fasadu.

Prilikom urušavanja fasada je zatrpala prolaz između zgrada “Crna Gora gradnje” i susjedne koju je gradio “Kroling”.

Stanari su zimus opisali padanje fasade kao grmljavinu, mnogi su pomislili da je i bomba pukla...

Više građana najavilo je tada tužbu, komentarišući da je fasada nestručno postavljena.

Stanari solitera u Bloku V već godinu i po gledaju u nebo u nadi da će majstor za fasadu okončati radove na sjevernoj strani.

Dragomir Tanjević rekao je juče da je majstor u prethodna dva dana preslagao materijal, ali da radovi još nijesu počeli.

"Skela još stoji na istom mjestu i čeka majstora. Vjerujemo da će završiti radove iako trenutno ne radi. Na ostalim zgradama u Bloku se rade fasade, osim kada je kiša. Naš majstor gubi dragocjeno vrijeme i ne koristi sunčane periode za rad. Mi smo već dali novac i problem je što nijesmo u mogućnosti da nekog drugog majstora platimo", rekao je Tanjević.

Majstor Rajko Roganović juče nije odgovarao na telefonske pozive, a ranije je obećao da će završiti radove.

Stanari solitera u Bloku V tražili su ranije da Roganović završi radove započete još prošle godine, ili da vrati novac, kako bi prije zime fasadu postavio drugi majstor.

Galerija

Bonus video: