"Fali para, pa bi parking da naplaćuju"

“Plaća se 60 centi po satu. Pretplatne karte za stanare su sedam eura, a za pravna lica 20 eura”
65 pregleda 29 komentar(a)
Ažurirano: 07.11.2012. 16:22h

Cile Tomanović pozvao je sve građane blokova 5 i 6 da u subotu protestuju protiv odluke da se u tom tijelu grada počne naplaćivati parking za dvadesetak dana.

Tomanović je istakao da čudi kako opštinska vlast “ima smjelosti da ionako osiromašene građane” optereti i naplatom parkinga ispred njihovih zgrada.

“Evidentno je da joj je najlakše da svoje nesposobnosti i druga nepočinstva koja građanima radi već 23 godine naplati od ionako osiromašenih građana, koji sve više tumaraju po kontejnerima tražeći koru hljeba, jer od postojećih plata, penzija i socijalne pomoći ne može se normalno preživljavati”, rekao je Tomanović, pozvavši građane da se okupe ispred optike “Monokl”.

On smatra da se vlast na taj korak odlučila jer je “para prifalilo”.

Rukovodilac službe za ekonomsko-finansijske, komercijalne poslove i marketing u JP “Parking servis” Jovan Rabrenović ranije je kazao ”Vijestima” da će se nova parking mjesta naplaćivati sa desne i lijeve strane Morače.

Sa desne strane obuhvatiće blok 5 i 6, a sa lijeve desetak ulica koje idu od stare Vatrogasne, nekadašnjeg kina “Kultura”, Doma zdravlja, pa do zgrade Metalke, Pejtona, hotela “Siti”, do Autobuske stanice.

“Plaća se 60 centi po satu. Pretplatne karte za stanare su sedam eura, a za pravna lica 20 eura”, rekao je Rabrenović.

Galerija

Bonus video: