Korisnički problemi sa Telekomom: Niti se javljaju, niti kvar opravljaju

"U nedjelju sam sat i dvadeset minuta čekala da se javi operater, a u međuvremenu sam obišla njihove dvije poslovnice, ali ni to nije dalo rezultata"
114 pregleda 20 komentar(a)
telekom, antena, Foto: Arhiva Vijesti
telekom, antena, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.11.2012. 14:55h

Olivera Andrijašević optužila je juče nadležne u "Telekomu" za neažurnost, pojasnivši da sedam dana nema internet.

Ona tvrdi da nedjelju dana bezuspješno pokušava dobiti operatera na broj 1500 i da kvar nije opravljen ni nakon što je posjetila poslovnice "Telekoma" i obratila im se elektronskom poštom.

Iz "Telekoma" su juče saopštili da posljednjih nedjelju dana, “zbog pogoršanih vremenskih uslova, grmljavine i slično”, imaju "znatno povećan broj poziva korisnika", tako da se na javljanje operatera čeka u “prosjeku duže nego što je uobičajeno”.

Internet ne radi čitavu sedmicu, a isto toliko vremena pokušavala sam da prijavim kvar. I ranije se dešavalo da imamo sličnih problema sa mrežom, ali je operater bio dostupan, a parametre smo podešavali preko telefona. Ovoga puta, međutim, pokušavam od petka da ih dobijem

“Internet ne radi čitavu sedmicu, a isto toliko vremena pokušavala sam da prijavim kvar. I ranije se dešavalo da imamo sličnih problema sa mrežom, ali je operater bio dostupan, a parametre smo podešavali preko telefona. Ovoga puta, međutim, pokušavam od petka da ih dobijem. U nedjelju sam sat i dvadeset minuta čekala da se javi operater, a u međuvremenu obišla sam njihovu poslovnicu u 'Delti' i na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, ali ni to nije dalo rezultata - insistirali su da se obratim korisničkom servisu. U jednoj poslovnici sam dobila čak i e-mail na koji je bilo moguće prijaviti problem, ali na naše e-mail poruke niko nije odgovorio”, rekla je Andrijašević juče “Vijestima”.

Ona je istakla da joj je Internet poreban jer se član familije nalazi u Americi i da elektronskim putem redovno izmiruje račune za Internet, TV i fiksni telefon. Andrijašević je kazala da nije problem ispoštovati proceduru dobijanja njihove podrške, ali da se na broj 1500 niko ne javlja.

Korisnički servis bio je dostupan juče u 12:30 časova, a operater je odgovorio na poziv “Vijesti”. Nije, međutim, rijetka pojava da se operater ne može dobiti satima...

Nedavno istraživanje MONSTAT-a pokazalo da više od polovine anketiranih domaćinstava u svom domu ima pristup internetu.

Naplatili pola eura za besplatnu anketu

Andrijašević tvrdi da su joj naplatili i učešće u navodno besplatnoj anketi, što su potvrdili iz “Telekoma", istakavši da će obeštetiti sve oštećene korisnike u “najkraćem roku”.

“U jednom trenutku smo dobili SMS od 'Telekoma' sa pozivom da učestvujemo u besplatnoj anketi sa pitanjem jesmo li zadovoljni njihovim uslugama. Odgovorila sam na anketno pitanje da nijesam zadovoljna, a na moje iznenađenje ustanovila sam kasnije da su nam sa računa skinuli 0,50 eura. Pomislila sam da nam se nakon svega, možda, iz 'Telekoma' ne rugaju.

Iz “Telekoma" su pojasnili da se greška desila od 28. oktobra do 1. novembra, kada je “jednom broju korisnika Telenor mreže (069) greškom poslat poziv za učešće u ovoj anketi i svima koji su odgovorili SMS-om skinuto je 50 centi sa računa”.

“Napominjemo da je riječ je o korisnicima fiksne telefonije 'Telekoma', koji su svoje mobilne, Telenor brojeve, ostavili radi kontakta', odgovorili su iz “Telekoma".

Bonus video: