Štrajk upozorenja prodavaca sa zelene pijace Bazara u Bloku 5

Zakupci poručuju da će istrajati u zahtjevima, ali i da će ih ubuduće slati gradonačelniku Miomiru Mugoši jer imaju saznanja da je on "glavni krivac" za trenutnmu situaciju
3 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2012. 07:26h

Prodavci sa zelene pijace u Bazaru u Bloku 5 nezadovoljni prometom i visokim cijenama zakupa tezgi u 8 sati počeli su štrajk, koji je trajao do 10 časova.

Svi zakupci tezgi u Bazaru pridružili su se dvosatnom štrajku upozorenja.

"Prodavci su prije nedjelju dana uputili peticiju upravi Tržnica i pijaca u kojoj su, između ostalog tražili smanjenje cijene zakupa tezgi za 40 odsto, da im se omogući normalan unos robe, kao i da firma "Voli" iz svog asortimana izbaci prodaju voća i povrća...

Stigao je i odgovor iz Tržnica i pijaca u kojem su odbili skoro sve zahtjeve zakupaca, sa obrazloženjem da su njihovi zahtjevi neosnovani.

Prodavac Ivica Grgović tvrdi da sa sadašnjim prometom ne mogu da plate zakup tezgi koji se kreće od 130 do 700 eura.

"Kako ćemo zaraditi za tezge kad ima više prodavaca nego što dođe kupaca, a pored tezgi plaćamo i vage 12 eura mjesečno, a sada će početi da nam naplaćuju i parking 60 eura. Ovdje radi blizu 100 porodica, sve su nezadovoljne, jer ne mogu da prehrane porodice od ovog posla", kazao je Grgović.

Ako im se ne ispune uslovi zakupci poručuju da će istrajati u zahtjevima, ali će ih ubuduće slati gradonačelniku Miomiru Mugoši jer imaju saznanja da je on "glavni krivac" za trenutnmu situaciju.

Galerija

Bonus video: