Samo NOVA podržava predlog da Đoković bude počasni građanin

SNP je predložila Đokovića za počasnog građanina Podgorice zbog njegovih sportskih postignuća
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2012. 14:53h

Predlog odbornika SNP-a da se srpski teniser Novak Đoković proglasi za počasnog građaninina Podgorice bez dvoumljenja bi podržala samo Nova, dok iz ostalih partija još ne žele da saopšte precizan stav po tom pitanju.

Predsjednik Skupštine Glavnog grada Slobodan Stojanović (DPS) nije želio da saopšti da li podržava predlog deset odbornika SNP-a.

“Ne izjašnjavam se još ništa”, kazao je kratko Stojanović juče “Vijestima”.

On je pojasnio da će na konsultativnom sastanku predsjednika odborničkih klubova, uoči prve sljedeće sjednice, biti odlučeno da li će se predlog SNP-a naći na dnevnom redu.

SNP je predložila Đokovića za počasnog građanina Podgorice zbog njegovih sportskih postignuća. Svoj predlog su obrazložili i time što je proslavljeni teniser "jedan od najpoznatijih i najpriznatijih sportista svijeta, a njegovi rezultati svrstani u istorijska sportska dostignuća".

Šef Opštinskog odbora SNP-a Velizar Kaluđerović smatra da su ispunjeni svi uslovi propisani Statutom Glavnog grada kojim se dodjeljuje to javno priznanje. On zbog toga očekuje da će Skupština usvojiti predlog na prvoj narednoj sjednici.

Odgovarajući na pitanje koji su sve to uslovi ispunjeni da bi se Đokoviću odalo priznanje, Kaluđerović je kazao: ”Pogledajte odredbe Statuta kome se sve može dodijeliti to javno priznanje”.

Predsjednica odborničkog kluba PzP Branka Bošnjak načelno nema ništa protiv predloga, ali se o njemu ne bi izjašnjavala dok ne pročita obrazloženje.

“Voljela bih da vidim predlog prije nego što damo stav, jer mi je bliže da se to inicira u Nikšiću”, kazala je Bošnjak.

"Mi smo protiv svake politizacije sporta, jer već godinama doživljavamo ružne stvari", kazao je Radonjić

Predsjednik odborničkog kluba Nove Goran Radonjić kazao je da “navijaju za Đokovića” i da bi podržali predlog SNP-a.

“Ipak, mi smo protiv svake politizacije sporta, jer već godinama doživljavamo ružne stvari. Vjerujem da ovo nije politizacija, već namjera da se istaknu ljudi koji su svojim trudom, radom i poštenjem postali uzori mladim ljudima”, kazao je Radonjić.

Suhih: I za Mesića smo se istrčali

Šef odborničkog kluba SDP-a Đorđe Suhih, iako je po sopstvenom priznanju simpatizer Đokovića, smatra da je inicijativa SNP-a neozbiljna i da bi o predlogu trebalo dobro razmisliti.

“Prvi put smo se istrčali i na predlog gradonačelnika (Stjepana) Mesića proglasili za počasnog građanina Podgorice, a on nikada nije došao u Podgoricu”, kazao je Suhih. On smatra da bi za počasne građane trebalo proglasiti ljude koji su postali poznati, a rođeni su u Podgorici, ili one čiji je rad u vezi sa glavnim gradom. “Ako ovako krenemo, možemo svakog ko je popularan u svijetu proglasiti za počasnog građanina Podgorice”, kazao je Suhih.

Galerija

Bonus video: