TV IN pod pečatom dok ne isplate i zarade

Inspekcija rada zapečatila je danas je Televiziju IN zbog dugova. Ta medijska kuća radnicima duguje osam zarada
63 pregleda 12 komentar(a)
televizija, Foto: Shutterstock.com
televizija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 22.10.2012. 15:05h

Privremena zabrana rada Televizije IN trajaće dok poslodavac ne isplati dugovanja bivšim i sadašnjim zaposlenima, kao i dok ne izvrši obaveze prema državi, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Inspekcija rada zapečatila je danas je Televiziju IN zbog dugova. Ta medijska kuća radnicima duguje osam zarada.

Iz inspekcije su ukazali da su, zbog zbog neisplaćivanja zarada i neuplaćivanja doprinosa za obavezno socijalno osiguranje sadašnjim i bivšim zaposlenima, preduzimali poslednjih godinu mjere iz svoje nadležnosti u cilju otkalanjanja nepravilnosti ali da one nijesu urodile plodom.

„Inspekcija je zato bila obavezna, shodno Zakonu o inspekciji rada, da izrekne i privremenu mjeru zabrane obavljanja djelatnosti ovoj televizijskoj kući što je danas i učinjeno“, piše u njihovom saopštenju.

Oni su podsjetili javnost da Inspekcija rada nadzire poslovanje te medijske kuće od 14 novembra prošle godine po inicijativi zaposlenih, kada je utvrđeno da 80 radnika nije primilo tri zarade.

„Sa kašnjenjem isplaćivanja se nastavilo, pa su tako zaposleni poslednji put primili u maju zaradu za januar tekuće godine. I pored čestih kontrola Inspekcije rada, značajnih izrečenih novčanih kazni i dvije prekršajne prijave tokom ove godine, poslodavac je do danas uvećao dug na osam zarada i ostao u obavezi da uplati doprinose za socijalno osiguranje za deset mjeseci“, naveli su iz uprave.

Privremena zabrana rada, naveli su, će trajati dok poslodavac ne otkloni nepravilnosti, „i dok ne izvrši obaveze prema sadašnjim i bivšim zaposlenima, kao i državi.

Bonus video: