Kad partije lijepe, Komunalna policija žmuri

Komunalna policija propustila je odličnu priliku da dobrano popuni budžet, jer je na stotine plakate na nedozvoljenim mjestima
4 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2012. 08:35h

Komunalna policija nije ni opomenula nijednu političku partiju zbog postavljanja propagadnog materijala na nedozvoljenim mjestima, a pet dana nakon izbora, grad je i dalje preplavljen plakatima.

Komunalna je propustila odličnu priliku da dobrano popuni budžet, jer je na stotine plakate svih stranaka, a najviše DPS-a, postavljeno na fasadama zgradama, trafikama, stubovima, ogradama, saobraćajnim znacima i drugim nedozvoljenim mjestima.

Uprkos očitom kršenju Zakona o komunalnim djelatnostima, za koje je predviđena kazna od 1.500 do 7.500 eura, političke partije nijesu platile ni cent. Predstavnici stranaka “Vijestima” su kazali da čak nijesu ni opomenuti.

Iz Komunalne policije od 1. oktobra odbijaju da odgovore na pitanja “Vijesti”, između ostalih i zašto ne kažnjavaju nedozvoljenu političku propagandu.

Reporter “Vijesti” je pokušao da odgovor na pitanja dobije i od načelnika Komunalne policije Gorana Jankovića, ali on u srijedu oko podneva, prema riječima njegove sekretarice, nije bio na poslu.

Iz Komunalne policije tvrde da su započeli uklanjanje plakata, a reporteri “Vijesti” su vidjeli radnika kako čisti postere sa stuba bilborda u blizini Pravnog fakulteta.

I u DPS-u tvrde da su počeli akciju uklanjanja plakata, što je ranije obećao predsjednik mladih Srđan Miljanić, iz Pozitivne najavljuju da će i oni čistiti.

Miljanić, međutim, nije precizirao sa kojih mjesta su očistili nezakonito postavljene plakate.

“Mi smo i dalje u akciji čišćenja grada na lokacijama gdje se nalazi samo naš propagadni materijal", rekao je Miljanić, istakavši da su od svojih aktivista tražili da lijepe plakate samo na dozvoljenim mjestima.

Funkcioner DF-a Goran Danilović ranije se izvinio javnosti zbog plakata na zabranjenim mjestima.

On smatra da je teško utvrditi ko to radi.

"Niko neće priznati da je on na bilo koji način kršio zakon. A policija bi trebalo da na licu mjesta kazni onoga ko je kršio zakon", pojasnio je Danilović.

Iz Komunalne policije su saopštili da se plakati postavljaju obično kasno uveče, ocijenivši da je zbog toga “otežana identifikacija”.

“Ukoliko počinioce ovih radnji zateknemo na licu mjesta, donosimo rješenja kojima naređujemo uklanjanje istih. U slučaju nepostupanja po rješenju, podnosimo zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka", saopšteno je iz Komunalne policije.

U političkim partijama tvrde da nijesu dobili nijednu prijavu.

Galerija

Bonus video: