Za bujne vlasi podgorički frizeri daju i do 500 eura

Ona je pojasnila da se otkupljuje kosa od 30 do 50 centimetara i da su na cijeni kose djevojčica
1255 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2012. 08:14h

Sudeći po oglasima i plakatima širom grada, ljudi sa nefarbanim, njegovanim i prirodnim vlasima, dugačkim od 30 do 50 centimetara, mogu da zarade i do 500 eura.

U frizerskom salonu intrigantnog naziva "Ko vas šiša", u Ulici 13. jula, otkupljivaće kosu 22. oktobra, od devet do 15 časova.

U salonu juče “Vijestima” nijesu mogli da preciziraju ko će otkupljivati kosu, ali je vlasnica pojasnila da će sugrađanke, ali i sugrađani, moći da se odreknu bujne kose u zamjenu za novac.

Novim "biznisom", u zavisnosti od prirodnih "resursa", zainteresovani mogu da otplate ratu kredita, plate školarinu, dug “Elektroprivredi” ili “Vodovodu”. Ko nema takvih problema, a odluči se za šišanje, od zarade može i otputovati nekoliko dana do Istanbula, na primjer.

Dana Stojović, vlasnica frizersko-estetskog salona "Dana", pojasnila je da se prirodna kosa koristi za nadogradnju i da, u zavisnosti od kvaliteta i dobre strukture dlake, može koštati i do 1.000 eura.

"Kosu smo jedno vrijeme otkupljivali, međutim, u posljednje vrijeme nije bilo ozbiljnijih ponuda. Pojedine mušterije su na čekanju, ali nažalost nemamo odgovarajuću ponudu vlasnika kose", rekla je Stojovićeva.

Oglas na salonu "Ko vas šiša"

Ona je pojasnila da se otkupljuje kosa od 30 do 50 centimetara i da su na cijeni kose djevojčica, ali da su svojevremeno “jedna bakica” i “napredno momče” sa uvojcima dobro unovčili svoje resurse.

"Djevojčica je imala finu, njegovanu kosu o kojoj se starala njena majka. Više je nije mogla nositi i došla je kod nas na šišanje. Kosa je imala 105 centimetara, ne računajući 20 centimetara oštećene kose. Kosa jedne bake bila je dobrog kvaliteta, ali je, takođe, ona bila u prednost, jer joj je dlaka brzo rasla. Prodala nam je prvi put 60 centimetara svoje kose i ona je, nakon druge prodaje, može se kazati, dobro zaradila. Svoju kosu sa uvojcima prodao nam je i jedan momak", rekla je Stojovićeva.

Ona je dodala da, uprkos trendu emancipacije i pojavi metroseksualaca, još nije nadogradila kosu muškarcu.

Nema pravila kada je riječ o strukturi mušterija, kosu nadograđuju žene praktično svih uzrasta

Promijenite frizuru ako ne možete život

Stojovićeva je kazala da kosu nadograđuju prirodnim putem, bez lijepka i uz pomoć konca, istakavši da je deviza salona "ako ne možete promijeniti svoj život, možete frizuru".

"Poenta je u prirodnosti kose. Odvojimo po tri dlake, vežemo ih koncem i stavljamo na takozvanu trasu, koju potom spojimo na glavu. To je stari način, praktično recept naših baka, koji omogućava da nadograđenu kosu skinete kada poželite. Postoje i azijske kose, ali one su spoj sintetičkih materijala i svakako su lošijeg kvaliteta. Zato je njihova cijena neuporedivo niža, oko 100 eura", rekla je Stojovićeva.

Ona je kazala da nema pravila kada je riječ o strukturi mušterija, odnosno da kosu nadograđuju žene praktično svih uzrasta.

Galerija

Bonus video: