Kanal opasan za sve

Apel mještana Zagoriča: Distribucija da završi radove na Gorici

U Distribuciji smatraju da nema razloga za brigu i pojašnjavaju da radove nijesu nastavili zbog kiše
0 komentar(a)
brdo Gorica radovi, Foto: Zoran Đurić
brdo Gorica radovi, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.10.2012. 14:35h

Mještani Zagoriča, čije se kuće nalaze u podnožju brda Gorica, pozvali su Elektrodistribuciju da okonča započete radove na izmještanju dalekovoda, upozorivši da iskopani kanal ugrožava bezbjednost učesnika u saobraćaju i đaka.

Mještani tvrde je jedan automobil završio u nezaštićenom i neobilježenom kanalu, kada se vozač "jednog bijelog automobila" zaglavio prednjim točkovima.

Smatraju da bi započete radove trebalo što prije okončati, jer šetalištem, prema vrhu brda Gorica, svakodnevno prolaze djeca do OŠ "Branko Božović", a i brojni sugrađani pješače do centra grada.

Radnici Elektrodistribucije započeli su kopanje od kapije na sjevernoj strani Gorice. Nakon 50 metara obustavili radove, a iskopana zemlja suzila je ionako uzanu saobraćajnicu kojom prolaze stanovnici, učenici osnovne škole i rekreativci.

Portparolka Elektrodistribucije Ana Ivanović saopštila je da su radovi trebalo da budu nastavljeni u ponedjeljak, ali da to nije učinjeno zbog bezbjednosnih razloga, do "stabilizacije vremenskih uslova".

Ona, međutim, nije precizirala kada će biti završeni radovi, kojim je predviđena zamjena vazdušnog voda podzemnim.

"Radovi sa električnom energijom na otvorenom ne smiju se izvoditi u nestabilnim vremenskim uslovima. Takođe, za postavljanje podzemnih kablova neophodno je prokopavanje kanala, dok potrošači... zaista nemaju razloga za brigu. Radnici EPCG će kompletno područje... nakon završetka radova, dovesti u zatečeno stanje. Radovi se izvode na nenaseljenom području i ne zahtijevaju isključenje potrošača, tako da ni to ne može biti razlog njihovih prigovora. Potrošači su se prilično intenzivno interesovali u ED Podgorica o početku radova, koji se izvode radi njih, odnosno njihove bezbjednosti i životnog komfora", rekla je Ivanovićeva.

Preporučujemo za Vas