Baošić prodaje "Ambasador": Nisam dobrog zdravlja, idem u inostranstvo

Baošić je 1998. uhapšen u Bariju, u trenutku kada se spremao da se vrati u Crnu Goru, na zahtjev zamjenika tužioca Barija zaduženog za borbu protiv mafije
1443 pregleda 23 komentar(a)
Ažurirano: 13.10.2012. 07:43h

Luksuzni hotel na obali Morače, "Ambasador" u centru Podgorice, vlasništvo bivšeg visokog policijskog funkcionera iz vremena duvanske afere Vasa Baošića, ponuđen je na prodaju za fantastičnih dva i po miliona eura.

"Vijesti" su informaciju o prodaji hotela pronašle na renomiranom sajtu www.4321.co.il, za prodaju nekretnina, gdje su dati svi podaci o toj vrijednoj nekretnini. Upravo je na tom sajtu prije mjesec oglašena i prodaja luksuznog bečićkog hotela „Mediteran“, za nevjerovatna 62 miliona eura.

Izgrađen prije nekoliko godina, “Ambasador“ važi za komforno i diskretno mjesto svima onima koji žele da tokom boravka u Podgorici budu u centru grada, a istovremeno uživaju u miru i tišini.

Okružen borovom šumom, hotel raspolaže sa tri dvokrevetne sobe i šest luks apartmana, opremljene po najmodernijim i standardima koje predviđa kategorija od četiri zvjezdice, koje ima taj mali hotel.

Hotel ima i više kamenih terasa, koje se spuštaju do same obale rijeke.

Baošić, koji je inače generalni direktor hotela ”Ambasador”, javnosti je postao poznat, nakon što je prije deceniju i po, u jeku šverca cigareta, postavljen za šefa barske policije.

Upravo u to vrijeme Bar je bio omiljena destinacija pripadnika italijanske mafije, koji su legalno živjeli u ovom primorskom gradu i bavili se “svojim poslom”. To vrijeme obilježile su i brojne likvidacije.

Na mjesto načelnika Centra bezbjednosti u Baru, Baošić je stupio nakon što je do tada bio šef specijalnih jedinica MUP-a Crne Gore.

Inače, Baošić je 1998. uhapšen u Bariju, na aerodromu Bari- Paleze, u trenutku kada se spremao da se vrati u Crnu Goru, i to na zahtjev zamjenika tužioca Barija zaduženog za borbu protiv mafije.

Prodaja vrijednih nekretnina, izgrađenih tokom minulih decenija, postala je uobičajena, pa se vlasnici mnogih crnogorskih hotela, luksuznih vila, apartmana i kuća, vjerovatno usljed krize, odlučuju da unovče nekretnine.

Seli u inostranstvo

Vaso Baošić potvrdio je “Vijestima” da prodaje hotel “Ambasador” u Podgorici. On je rekao da je jedini razlog zbog kojeg prodaje hotel njegovo loše zdravstveno stanje.

“Hotel 'Ambasador' solidno posluje, ali moje zdravstveno stanje nije dobro i vjerovatno ću biti duže van zemlje”, rekao je Baošić.

Traže se kupci i za klub K3

Budvanski noćni klub “K3” vlasništvo ugostitelja Božidara Banovića, takođe se našao na prodaji, i to po cijeni od 1.001.000 eura.

Na prodaji nakon bure: Noćni klub "K3" u Budvi, Foto: Arhiva "Vijesti"

Klub koji je tek ovog ljeta svečano otvoren na samo pola kilometra od diskoteke “Top Hil”, na starom putu ka Lastvi Grbaljskoj, preko brda Topliš, pratili su brojni problemi.

Sukob Banovića i prvog čovjeka Skupštine opštine Krsta Ljubanovića, inače komšija u selu Svinjište, gdje se klub nalazi, kulminirao je nakon što je parlament prije mjesec i po izglasao odluku da se svim ugostiteljskim lokalima, uključujući i “K3”, koji se nalaze van urbanih zona, ograniči rad do jedan sat iza ponoći.

Banović je čak bio najavio i tužbu Ustavnom sudu za obaranje opštinske odluke.

Inače, Banović, koji je vlasnik i hotela “Kangaroo” u Budvi, kako je sam “Vijestima” nedavno kazao, sav novac koji je zaradio radeći u Australiji, uložio je u biznis u Budvi, a sa inostranim partnerima opremio i uredio klub “K3”.

Galerija

Bonus video: