Rusija nam za dug daje traktore

Iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) su pojasnili da se taj Sporazum odnosi na regulisanje obaveza između bivšeg SSSR i SFRJ
24 komentar(a)
Ažurirano: 08.10.2012. 17:43h

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) narednih dana dobiće deset traktora snjegočistača, čija je vrijednost oko 2,762 miliona dolara, na osnovu Sporazuma o isplati klirinškog duga Rusije Crnoj Gori.

Iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) su pojasnili da se taj Sporazum odnosi na regulisanje obaveza između bivšeg Saveza Sovjetskih Socijalističkih Republika i bivše Socijalističke Federativne Republie Jugoslavije, „u okviru preostalog dijela klirinškog duga Rusije prema Crnoj Gori“.

„MVPEI je obaviješteno da su sa ruske carine do sada već otpremljena tri traktora snjegočistača sa dopunskom opremom, od kojih su dva danas stigla u Podgoricu“, kaže se u saopštenju.

Iz tog Vladinog resora su kazali da preostalih deset traktora snjegočistača prolaze proceduru carinjenja i da se očekuje da će narednih dana stići u Podgoricu.

„Gdje će biti isporučeni MUP-u, shodno Ugovoru koji je potpisan početkom godine sa firmom ZAO Agrotehmaš iz Sank Peterburga. Ukupna vrijednost ovih traktora snjegočistača iznosi više od 2,762 miliona dolara“, kaže se u saoštenju.

Navodi se da će finalizovanjem tih aktivnosti formalno biti okončana isplata duga Ruske Federacije prema Crnoj Gori u iznosu od 18,683 miliona dolara.

Bonus video: