Medresa će graditi internat i gasulhanu u Donjem Milješu

“Kapacitet internata je 200 učenika, a u prizemlju je planirano pet stanova za predavače u prizemlju"
85 pregleda 2 komentar(a)
Medresa, Milješa, Foto: Arhiva Vijesti
Medresa, Milješa, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.10.2012. 08:27h

Centralnoj javnoj raspravi o nacrtu izmjena i dopuna urbanističkog projekta “Donji Milješ”, kojim je predviđeno da se gradi internat za učenike Medrese, juče nije prisustvovao nijedan građanin, ni predstavnik te vjerske škole Islamske zajednice.

Predstavnica Sekretarijata Zorica Rakčević kazala je da građani imaju slabo interesovanje za rasprave, ukoliko nijesu u pitanju strogo privatni interesi, ili granice imovine.

Projektant Tamara Vukčević pojasnila je da su na lokaciji u Donjem Milješu izvedeni objekti Medrese i džamije, i započeti objekti gasulhane (kapele) i internata.

Vukčević je kazala da je na urbanističkoj parceli planiran internat sa sportskim terenom.

“Kapacitet internata je 200 učenika, a u prizemlju je planirano pet stanova za predavače u prizemlju. Na ostalim etažama planirane su sobe za studente, uglavnom četvorokrevetne”, kazala je Vukčević.

Ona je pojasnila da se na drugoj parceli zadržava postojeći objekat Medrese, uz mogućnost izvođenja radova tekućeg održavanja.

“Na parceli tri se nalazi džamija... Planira se njena eventualna adaptacija i tekuće održavanje. Na četvrtoj urbanističkoj parceli je izveden objekat gasulhane, koji nije ukrovljen. Planskim dokumentom planiran je završetak svih radova na tom objektu”, istakla je Vukčević.

Bonus video: