Učenici pisali Rađenoviću: Pomozite Janjiću ili slijede novi protesti

Učenici su kazali da su upoznati da je Janjić dao jednu ponudu gradonačelniku
222 pregleda 0 komentar(a)
Vlajko Janjić, Foto: Vuk Lajović
Vlajko Janjić, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 19.09.2012. 07:24h

Učenici Srednje mješovite škole „Danilo Kiš“ uputili su pismo predsjedniku Opštine Lazaru Rađenoviću da što prije riješi problem stana za profesora fizike Vlajka Janjića, jer će u protivnom, kako su saopštili, ponovo organizovati protest ispred zgrade Skupštine opštine.

“Mi, učenici Srednje mješovite škole u Budvi, detaljno smo upoznati sa situacijom našeg profesora Vlajka Janjića, da još nije nađeno nikakvo konačno rješenje. Znamo za vašu ponudu profesoru da se izjasni o tome kako vidi rješenje svog pitanja. On je to i učinio preko posrednika koje ste vi sami odredili. Ponudio je da plaća stan trećinom plate tri godine, a da, ukoliko u tom roku ne bude napravljena stambena zgrada za prosvjetne radnike, ostatak otplate pokrije plac njegovog brata koji vam je nudio, te da tako postane konačan vlasnik stana koji biste mu vi dodijelili.

Vi ste na to pristali i pokazali mu budući stan, koji je on prihvatio. A prije nedjelju dana trebalo je da mu bude i uručeno rješenje za taj stan. Međutim, rješenja i dalje nema“, navodi se u otvorenom pismu.

Učenici su kazali da su upoznati da je Janjić dao jednu ponudu gradonačelniku.

„Očekujemo od vas, predsjedniče, da održite svoju riječ i da nas uvjerite u iskrenost vaših namjera da ovaj problem riješite. Molimo vas da nam date odgovor do 16 časova, u protivnom prinudićete nas na proteste ispred Opštine Budva. Pišemo vam ovaj dopis u nadi da cijenite našu školu, te da ćete nam izaći u susret. Napominjemo da učenici naše škole gube časove fizike od početka školske godine“, ističe se u pismu.

Bonus video: