Počela Eko nedjelja

Portparol MOT-a Milica Lekić kazala je da Eko nedjelju organizuje taj Vladin resor u saradnji sa Agencijom za zaštitu životne sredine
1 komentar(a)
čišćenje, Foto: Svetlana Mandić
čišćenje, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 15.09.2012. 12:28h

Akcijom čišćenja u Osnovnoj školi “Božidar Vuksanović” i na rijeci Sitnici u Podgorici danas je počela Eko nedjelja, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MOT).

Eko nedjelja će trajati do naredne subote, a organizuje se u cilju obilježavanja 21. godišnjice ekološke države Crne Gore.

Portparol MOT-a Milica Lekić kazala je da Eko nedjelju organizuje taj Vladin resor u saradnji sa Agencijom za zaštitu životne sredine, navodeći da se pozivu na današnju akciju odazvao veliki broj volontera.

Lekić je rekla agenciji MINA da je današnja akcija bila vrlo uspješna.

“Ako do kraja Eko nedjelje bude ovoliko aktivnih partnera i volontera, ona će zaigurno biti veliki uspjeh”, kazala je ona.

Lekić je naglasila da je današnje akcije i Eko nedejlje kako čišćenje i konkretna aktivnost, tako i podizanje svijesti svih građana o važnosti očuvanja prostora u kome živimo.

“Čvrsto vjerujemo da smo danas postigli taj dvostruki cilj. Ministarstvo je uputilo opoziv svim opštinama da se priklljuče akciji čišćenjaI dobar dio se odazvao, što znači da akcija nije bila koncentrisana samo na Podgoricu”, dodala je ona.

Iz MOT-a su naveli da će aktivnosti u drugim opštinama sumirati na sajtu www.spojimoniti.me.

Lekić je saopštila da se akcija nastavlja sjutra u podgoričkom Kruševačkom parku, će maturanti crnogorskih škola zasaditi sadnice, “i tako simbolično spojiti nisti sa prirodom”.

Bonus video: