Nova cijena parkiranja: Dnevna karta dva i po eura

Odbornici u Skupštini Glavnog grada će se o predlogu izjasniti na sjednici, koja će se održati 28. septembra
366 pregleda 7 komentar(a)
parking podgorica, Foto: Luka Zeković
parking podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.09.2012. 07:45h

Odbor direktora "Parking servisa Podgorica" utvrdio je cijene usluga parkiranja na opštim i posebnim parkiralištima, kojima je predviđeno da dnevna karta na određenim lokacijama, označenim posebnom dodatnom tablom, plaća dva i po eura.

Članovi odbora smatraju da su se uslovi za to stekli donošenjem Elaborata o parking zonama, dozvoljenom vremenu parkiranja, kategoriji motornih vozila koja se mogu parkirati i načinu naplate naknade za parkiranje na opštim i posebnim parkiralištima u centru i dijelu grada preko Morače, pored rijeke Ribnice, od Stare varoši do Željezničke stanice i Ljubovića.

U obrazloženju navode da je kroz jednogodišnju implementaciju cjenovnika ocijenjeno da je neophodno na precizniji način utvrditi određene naknade iz važećeg cjenovnika.

Odbornici u Skupštini Glavnog grada će se o predlogu izjasniti na sjednici, koja će se održati 28. septembra.

U predlogu odluke objašnjeno je da se donošenjem odluke o izmjenama i dopunama odluke o javnim parkiralištima na teritoriji Podgorice ukazala potreba, da se ovim cjenovnikom utvrdi naknada za korišćenje opšteg parkirališta sa rezervacijom, uz pravo popusta za korisnike koji rezervišu više parking mjesta.

"Cjenovnikom su precizirani razlozi koji utiču na plaćanje doplatne karte za posebna parkirališta i javne garaže, kao i usljed potrebe za obezbjeđenjem parking mjesta za zaposlene u zoni...", piše u odluci.

Bonus video: