Jak vjetar u Podgorici obara drveće i "nosi" krovove

irektorat za vanredne situacije juče je apelovao na nadležne službe i građane da preduzmu neophodne preventivne mjere i radnje kako bi spriječili eventualnu štetu i povrede građana
38240 pregleda 7 komentar(a)
Jutros u Podgorici, Foto: Čitalac "Vijesti"
Jutros u Podgorici, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 23.02.2019. 09:34h

Jak vjetar koji od sinoć duva u Podgorici već je pričinio štetu.

Kako "Vijestima" javljaju čitaoci, na više lokacija oborena su stabla i grane drveća. Neka su završila na automobilima, čime je pričinjena materijalna šteta.

Šteta od nevremena u Tološima:

Iz podgoričkih naselja javljaju da je vjetar oštetio krovove kuća, te da strahuju od većeg nevremena.

Štatu su prijavili i mještani Podhuma, kod Tuzi:

Gradske službe na terenu

Ekipe gradskih preduzeća i nadležne gradske službe, na terenu su od ponoći i intenzivno rade na otklanjanju posljedica nevremena prouzrokovanih jakim vjetrom koji je u kasnim večernjim satima zadesio Podgoricu, saopšteno je iz PG biroa.

"Svi raspoloživi kapaciteti stavljeni su u funkciju Operativnog štaba za vanredne situacije Glavnog grada koji koordinira planom aktivnosti i mjerama koje se kontinuirano sprovode kako u gradu ne bi bilo većih problema u funkcionisanju. U svim djelovima grada intenzivno se radi na sanaciji nastalih šteta i ublažavanju posljedica nevremena, čemu su posebno doprinijele i preventivne mejre koje su gradske službe i društva preuzele u susret nevremenu", navodi se.

Jak vjetar je najviše problema i štete izazvao lomljenjem grana, čak i čitavih stabla, pa su ekipe gradskog Zelenila posjekle i uklonile polomljena stabla i grane na Bulevaru Mihaila, Rovačkoj ulici, na Marezi, Ulici SKOJ-a, Ulici Španskih boraca, Bracana Bracanovića, Bulevaru Svetog Petra, na putu Radomira Ivanovića, u Bloku V, Ulici Blaža Jovanovića, Bulevaru Revolucije, Moskovskoj ulici, Ulici Slobode, na Bulevaru Serdara Jola Piletića.

Ekipe gradskog preduzeća Ćistoća preduzimaju sve aktivnosti kako bi očistili gradske saobraćajnice i ulice od posljedica nevremena.

"Nevrijeme je prouzrokovalo i štete na javnoj rasvjeti, bilbordima i semaforskoj signalizaciji na čijoj se sanaciji takođe intenzivno radi. Zbog toga posebno apelujemo da tokom nevremena građani izbjegavaju parkiraje automobila pored stabala drveća i stubova javne rasvjete, kako bi se izbjegle sve eventualne negativne posljedice, kao i kretanje pješaka parkovskim površinama, ispod drvoreda i sl. u cilju njihove veće sigurnosti i bezbjednosti", navode iz PG biroa.

Direktorat za vanredne situacije juče je apelovao na nadležne službe i građane da preduzmu neophodne preventivne mjere i radnje kako bi spriječili eventualnu štetu i povrede građana povodom najavljenog nevremena u noći petak-subota i u subotu, 23. februara.

Meteorolozi su najavili mogućnost nastanka izuzetno jakih udara sjevernog vjetra, a na primorju i vjetra orkanskog karaktera, dok se na sjeveru u pravcu centralnih predjela očekuje jako zahlađenje, nagli pad temperature.

U južnim i centralnim predjelima danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a na sjeveru umjereno do potpuno oblačno, ponegdje sa slabim snijegom i mećavom. U Podgorici jak i olujni sjeveroistočni vjetar uz sunčane periode.

Bonus video: