Zgrada na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog na udaru vandala

Stanari tvrde da se ispred i iza zgrade u parku već tri mjeseca okupljaju djeca, da tu piju, puše cigarete i marihuanu, lome klupe, pale vatru, viču...
119 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2012. 14:32h

Nepoznati vandali uništili su dvorište zgrade na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog i kamenjem i jajima zasuli stanare koji su pokušali da im se suprotstave.

Tom prilikom, polomili su dva stakla na prozorima stana, a vlasnica, čiji je i balkon bio prljav od jaja, tvrdi da je riječ o osveti.

“Našla sam gomilu kamenja na terasi, a nekako su uspjeli i da slome gvozdenu ogradu kojom je zagrađen balkon. Već neko vrijeme vandali ovdje svašta čine, ali ovim su prevršili svaku mjeru", kazala je ljutito.

Ne želeći da joj se ime pominje zbog straha od novog napada, ona je ispričala da je prošle sedmice obavijestila policiju da maloljetnici uništavaju dvorište i istakla da ne zna da li su i šta preduzeli.

D.Z. iz iste zgrade "Vijestima" je rekao da je juče ujutro zatekao smeće ispred zgrade i raskomadano crijevo kojim su zalivali dvorište, uništenu klupu, zapaljeno drvo...

"Ostavili su nam crijevo u komadima ne većim od dvadeset centimetara. Ne znamo više šta da radimo, kome da se obratimo, nekoliko puta smo zvali policiju, ali se oni nisu odazivali", rekao je uplašeni stanar.

Stanari tvrde da se ispred zgrade i iza, u parku, već tri mjeseca okupljaju djeca od 11 do 17 godina, da tu piju, puše cigarete i marihuanu, lome klupe, pale vatru, viču...

D.M. strahuje za sebe i za djecu, jer misli da su grupe "malih huligana" spremne na sve.

"To nije normalno. Jednoj komšinici su se revanširali tako što su joj vrata od stana izgađali jajima. Zapale majice, pa trče oko zgrade mašući njima. Prije dvadesetak dana su zapalili drvo u parku oko kojeg se okupljaju. Cijeli dan smo gasili požar. Mislim da su svi stanari od ulaza 79 do 89 u opasnosti", smatra on.

Građani tvrde da dolaze oko osam uveče i "partijaju" do kasno u noć.

Iznenađeni su čudnim ponašanjem djece, smatraju da je osnovni problem - kućno vaspitanje i neprimjenjivanje zakona.

"Mislim da njihovi roditelji ne znaju šta im rade djeca. Da ima policije, oni bi došli jednu noć i sve ih pohapsili, pa ne bi više to činili", rekao je jedan stanar.

Galerija

Bonus video: