Krov završio u vodi: Pogledajte kako jutros izgleda bazen vaterpolista "Jadrana"

29030 pregleda 3 komentar(a)
Bazen jutros
Bazen jutros
Ažurirano: 23.02.2019. 10:16h

Orkanska bura, jačine preko 100 km na čas, koja je iza ponoći počela da duva na području Herceg Novog prouzrokovala je velike štete na elektro mreži, zalenilu, na krovovima kuća. Odnesen je dio krova Instituta Igalo, iznad bazena, pa su treninzi plivača i vaterpolista odloženi do daljnjeg.

“Dio krova nad bazenom je odnesen, pa je taj proctor otkriven. Na sportskoj Sali su polomljeni svjetlarnici , polomljen je veliko broj stakala, uništena je ventilacija na krovu. U ovom trenutku najveći problem nam predstavlaju česti prekidi u snabdjevanju električnom energijom, jer nam to uništava opremu, a stvara I problem kod grijanja terapeutskih bazena”, kaže tehnički direktor Instituta Branko Crnogorčević. Ističe da su svi gosti koji su smješteni u Institutu, bezbjedni.

U nevremenu 2011. godine takođe jeoštećen krov bazena Instituta Igalo.

Crnogorčević kaže da će na raščišćavanju štete početi da rade kada se vrijeme stabilizuje , jer je sada zbog jakog vjetra opasno da se radnici penju na krov. Služba zaštite i spasavanja imala je izuzetno tešku noć, jer su već od 22.30 sata krenuli na intervencije , a pozivi za pomoć ne jenjavaju ni jutros. Operativne su dvije smjene, sa 15 vatrogasaca, raspoređene duž cijele rivijere. Pripadnici službe zaštite I spašavanja su čitavu noć proveli na terenu , a prema riječima načelnika Zlatka Ćirovića , tokom noći izbila su četiri manja požara.

Vjetar je odnio i jedno autobusko stajaliste u Bijeloj, koje je oštetilo nekoliko parkiranih vozila.

Često nestaje struja, a u Zelenici su polomljeni stubovi pa je taj dio grada duži period bez struje.

Prema riječima načelnice Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora, Marije Andrić, oboreno je drveće na više lokacija.

Prema riječima direktorice Komunalno stambenog preduzeća, Jasmine Konjević intervenišu samo dežurne ekipe, situacija na terenu nije bezbjedna.

Jak vjetar od sinoć duva gotovo u cijeloj Crnoj Gori. Čitaoci javljaju da je na više lokacija pričinjena šteta.

Jaka bura prouzrokovala je brojne kvarova na elektrodistributivnoj mreži, zbog čega su bez struje potrošači u više djelova grada.

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema, tvrde da su sve ekipe od ranog jutra na terenu. Dosta je kvarova i na niskonaponskoj mreži.

Zbog nestanka struje onemogućeno je I napajanje nekih dijelova hercegnovskog vodovoda pa su potrošači u pojedinim dijelovima grada bez vode. Meteoroilozi I za sutra najavljuju orkansku buru.

Bonus video: