Podgoricu u prvih pola godine posjetilo skoro 25.000 ljudi, najviše Francuza

Za hostele se najčešće interesuju tranzitni gosti, koji se obično ne zadržavaju duže od jedne noći
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2012. 10:59h

Gotovo 25.000 ljudi posjetilo je Podgoricu u prvoj polovini ove godine, saopšteno je “Vijestima” iz Turističke organizacije Podgorica (TOP).

Prema podacima MONSTAT-a, zabilježeno je 24.099 dolazaka i 46.197 noćenja tokom prvih šest mjeseci.

Struktura posjetilaca je raznovrsna, smatraju u TOP-u, a dominiraju stranci, najviše Francuzi.

Prema njihovim podacima, Podgoricu je posjetilo 21.419 stranih, odnosno 2.680 domaćih gostiju.

Info-servis i call centar koji rade u okviru Turističke organizacije pružili su oko 2.000 servisnih informacija stranim i domaćim posjetiocima.

Glavni grad nije samo ekonomski, administrativni i kulturni centar, već i univerzitetski centar države, pa, samim tim, i nudi različite atraktivne sadržaje namijenjene mladima, smatraju u TOP-u.

Smatraju da pored značajnih sportskih sadržaja koji obuhvataju organizaciju različitih sportskih manifestacija, grad nudi i veliki broj mjesta za rekreaciju, od parkova, fitnes centara i kuglane, do različitih plesnih i joga klubova.

Ističu da su posebno atraktivni konjički klub za najmlađe "Ponny", u okviru kojeg radi i mini zoološki vrt i da je avanturistički park u Rogamima interesantan za sve generacije.

Za hostele se najčešće interesuju tranzitni gosti, koji se obično ne zadržavaju duže od jedne noći

Saopštili su da je kulturni život grada intenzivan tokom cijele godine, sa bogatim pozorišnim i bioskopskim repertoarom, izložbama, koncertima i različitim festivalima.

Navode da Podgorica nudi raznovrsne smještajne kapacitete koji su namijenjeni svim ciljnim grupama, a odnedavno u smještajnoj ponudi su i hosteli.

Za hostele se najčešće interesuju tranzitni gosti, koji se obično ne zadržavaju duže od jedne noći, objasnili su iz TOP-a.

Galerija

Bonus video: