Studenti prve godine od danas podnose dokumenta za smještaj u dom

Dom studenata u Podgorici ima 962 mjesta, u Nikšiću 250, Kotoru 240 i Cetinju 90
0 komentar(a)
studentski dom, Foto: Arhiva "Vijesti"
studentski dom, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.08.2012. 11:43h

Studenti prve godine dokumenta za smještaj u Stari studentski dom u Podgorici i domove učenika i studenata u Nikšiću, Kotoru i Cetinju mogu podnositi od danas do 31. avgusta.Studenti druge, treće, četvrte, pete i šeste godine, i apsolventi dokumenta ovim domovima dostavljaju od 3. do 28. septembra. Dom studenata u Podgorici ima 962 mjesta, u Nikšiću 250, Kotoru 240 i Cetinju 90.Pravo učešća na konkursu imaju studenti koji se školuju van mjesta stanovanja, imaju crnogorsko državljanstvo, koji su prvi put upisali odgovarajuću godinu studija i nijesu mijenjali studijski program, kao i učenici srednjih škola.Ukoliko nakon raspodjele mjesta u domu ostane slobodnih mjesta, pravo učešća na konkurs po ekonomakoj cijeni mogu ostvariti student strani državljani i studenti postdiplomskih studija, koji se školuju van mjesta stanovanja.Studenti prve godine dostavljaju svjedočanstvo trećeg i četvrtog razreda srednje škole, diplomu Luča, svjedočanstvo o položenom maturskom ispitu, potvrde o redovnom upisu na studijski program i mjestu prebivališta.

Ukoliko nakon raspodjele mjesta u domu ostane slobodnih mjesta, pravo učešća na konkurs po ekonomakoj cijeni mogu ostvariti student strani državljani i studenti postdiplomskih studija

Studenti druge, treće, četvrte, pete i šeste godine dostavljaju potvrdu o ocjenama i položenim ispitima iz prethodne godine studija, potvrdu o studiranju, mjestu prebivališta, kopiju indeksa i lične karte.Rok za podnošenje dokumenata za učenike je počeo 13. avgusta i završava se u petak.U Domu učenika u Podgorici ima 180 mjesta, u Kotoru 30, Nikšiću 44, Baru 220, Plužinama 89, Cetinju 15 i Beranama 110.

Bonus video: