Budvanska rivijera protiv Radulovića: Ne možemo uspjeti ako nismo zajedno

Iako Budvanska rivijera nikada nije bila članica CTU, Kahrović kaže da sa njenim članovima ima korektnu poslovnu saradnju
1 komentar(a)
Žarko Radulović, Foto: Arhiva Vijesti
Žarko Radulović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.08.2012. 15:35h

Najveća hotelska kompanija u Crnoj Gori “Budvanska rivijera“ nastaviće da se promoviše sa Nacionalnom i turističkom organizacijom Budve, saopšteno je “Vijestima” iz Budvanske rivijere.

Nakon što je Crnogorsko turističko udruženje (CTU), koje vodi suvlasnik “Splendida” Žarko Radulović, odlučilo da se na sajmovima turizma samostalno promoviše jer su država i primorske opštine ignorisale njihov zahtjev da privremeni objekti ne mogu da rade u blizini hotela, počele su da se javljaju hotelske kompanije koje takav potez ne podržavaju.

“Naša hotelska grupa će promociju početi posjetom sajmu turizma u Parizu, a onda u saradnji sa Turističkom organizacijom Budve predstaviće se i na sajmu turizma u Novom Sadu”, kazala je za “Vijesti” direktorka marketinga “Budvanske rivijere” Sanela Kahrović.

Ona je istakla dobru saradnju sa NTO i turističkom organizacijom Budve: “Zajednički rad na promociji Crne Gore kao destinacije izuzetno je značajan. Bez sinergije svih strana se vjerovatno i ne bi mogli postići uspješni rezultati, što i ova sezona govori”.

Iako Budvanska rivijera nikada nije bila članica CTU, Kahrović kaže da sa njenim članovima ima korektnu poslovnu saradnju: “Isti kvalitet poslovne saradnje imamo i sa hotelijerima koji nijesu dio udruženja, jer tu ne postoji međusobna konkurencija, već zajednički cilj unapređenja turističke ponude Crne Gore. U skladu sa poslovnom politikom i pozitivnim iskustvom ranijih godina, namjera je da i ubuduće nastavimo promovisanje turističke ponude 'Budvanske rivijere' kao integrisanog turističkog proizvoda Crne Gore”.

Kahrović vjeruje da će se ubrzo naći kompromisno rješenje za prevazilaženje nesuglasica i da će se uspješno nastaviti promovisanje Crne Gore kao jedinstvene turističke destinacije.

“U našim hotelima trenutno boravi 3.598 gostiju, što govori da su svi kapaciteti popunjeni. Najveći broj gostiju je iz Rusije, Srbije, Francuske, Njemačke, Poljske... Od otvaranja hotela do danas ukupno je u svim hotelima hotelske grupe 'Budvanska Rivijera0 ostvareno 280.299 noćenja, što je na nivou prošlogodišnje realizacije. Najave za drugu polovinu avgusta i postsezonski period su jako dobre, te će se ovakav trend visoke popunjenosti nastaviti i u budućem periodu“, rekla je Kahrović.

Bonus video: