Pobijelilo more kod Tivta

Prema onome što se dalo vidjeti na licu mjesta, zagadjenje mora najviše je ličilo na izlivanje neke veće količine boje, poput jupola,
14 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2012. 12:33h

U tivatskoj gradskoj lučici Kalimanj je danas nešto poslije 11 časova došlo do ekološkog incidenta kada se u more izlila neidentifikovana supstanca bijele boje.

Ona je zamutila, odnosno „pobijeljela“ more na površini od skoro hiljadu kvadrata, pa su mještani i turisti sa nevjericom posmatrali Kalimanj i fotografisali nesvakidašnji i vrlo ružan prizor u gradskoj lučici gdje je vezano preko 300 malih čamaca i brodića građana Tivta.

Prema onome što se dalo vidjeti na licu mjesta, zagadjenje mora najviše je ličilo na izlivanje neke veće količine boje, poput jupola, koja se onda razrjedila i „obojila“ more u bijelo.

Zagađenje je inače, došlo iz jednog od kanala atmosferske kanalizacije koji se u akvatorijum gradske marine uliva izmedju mola „E“ i mola „F“.

O incidentu su obaviješteni čelnici Opštine Tivat, a lokalna Komunalna policija je preduzela mjere na otkrivanju počinioca i uzroka zagadjenja mora u Kalimanju.

Galerija

Bonus video: