Ne zna se hoće li se stari put PG-DG završiti 9. avgusta

"Rekli su da će zabrana do Rogama trajati mjesec dana, a ako ovako budu radili potrajaće još dva mjeseca", rekao je Konatar
104 pregleda 1 komentar(a)
Stari put, Danilovgrad, Foto: Iva Ivanišević
Stari put, Danilovgrad, Foto: Iva Ivanišević
Ažurirano: 31.07.2012. 14:49h

Proširenje starog puta Podgorica-Danilovgrad od novog pješačkog mosta u Momišićima do Rogamskog mosta iako je bilo najavljeno do devetog avgusta da će biti završeno, to još uvijek nije sigurno da će se desiti.

Pomoćnica sekretara Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vesna Janković kazala je da će radovi, odnosno zabrana saobraćaja trajati najvjerovatnije do devetog avgusta.

"Proširujemo koridor prema Rogamima i radimo na uklanjanju stijena, ali ne znamo da li ćemo u ugovorenom roku završiti radove i da li ćemo imati dovoljno para", rekla je Janković, istakavši da se trenutno izvodi samo prva faza radova. Ona nije znala da kaže koliko su do sada koštali radovi, kao i na koji način je izabran za izvođača radova "Gradnja promet", odnosno da lije raspisan tender.

Glavni grad je investitor proširenja puta što je potvrđeno i iz Agencije za izgradnju.

Ni kamiona, ni mašine

Ekipa "Vijesti" je pokušala da se uvjeri da li se radovi izvode, ali nije vidjela nijedan kamion niti mašinu, a na obje strane gradilišta su postavljene rampe i table koje zabranjuju prilaz osim za vozila izvođača radova.

Radnik koga je novinar zatekao kazao je da rade u u centralnoj dionici puta. Izvođač radova je "Gradnjapromet" iz Spuža, ali juče u prostorijama firme novinaru "Vijesti" je rečeno da nijesu nadležni da daju izjave, jer su samo izvođači i da se obrati investitoru.

Miljko Konatar iz Pričelja optužio je izvođača radova da ne rade ništa i da se stvorio kolaps u saobraćaju.

"Rekli su da će zabrana do Rogama trajati mjesec dana, a ako ovako budu radili potrajaće još dva mjeseca"

"Rekli su da će zabrana do Rogama trajati mjesec dana, a ako ovako budu radili potrajaće još dva mjeseca", rekao je Konatar.

Miladin Rajković kao i većina stanovnika Rogama umjesto preko starog puta za Danilovgrad sada automobilom ide preko Smokovca.

"Ista je razdaljina i preko Smokovca i starim putem", kazao je Rajković.

Zabrana saobraćaja starim putem za Danilovgrad zbog proširenja puta počela je devetog juna, a trebalo je da važi do 9. jula, kad je prolongirana do devetog avgusta.

Bonus video: