Critical Mass u Podgorici: Biciklisti, pozor!

Ruta za Critical Mass 2 još nije poznata, a organizatori nagovještavaju da će trasa možda biti i promijenjena
1 komentar(a)
Ažurirano: 27.07.2012. 13:06h

Posljednji petak u mjesecu, a to znači da se čitav svijet sprema za još jedan Critical Mass, tačnije nešto manje od 400 svjetskih gradova - Podgorica ne izostaje.

Crnogorski biciklisti okupljeni oko sajta i FB stranice "Biciklo.me" sastaće se večeras u 18:40h na Trgu Republike (kod fontane), odakle će u 19h i krenuti u još jednu vožnju Podgoricom.

Ruta za Critical Mass 2 još nije poznata, a organizatori nagovještavaju da će trasa možda biti i promijenjena.

"Ovo ćemo vjerovatno ponavljati iz mjeseca u mjesec… Mi želimo da bude normalno ( a ne nenormalno :) ) da ljudi budu viđeni na biciklu kako idu u školu, na fakultet ili na posao i da bude normalno da voze desnom stranom kolovoza kao što u zakonu piše. To možemo postići samo ako budemo viđeni što češće na biciklu, a još brže ćemo postići ako budemo zajedno (stotine nas) jezdili gradom, makar to bilo jednom mjesečno. Naravno, nadamo se i biciklističkim stazama nakon ekonomske krize", piše na sajtu Biciklo.me

Na prvom Critical Mass-u bilo je oko 120 biciklista, tada je ruta bila: Trg Republike – most Milenijum – Mala pijaca – Vektra – Union Bridge – Sahat kula – Trg Republike.

Biciklisti bravo! [GALERIJA] >>>

Sva dešavanja vezana za ovaj događaj možete pratiti na Twitteru, putem hashtagova #CriticaMass i #BicicloUP

Galerija

Bonus video: