Šta ste učinili da zaustavite prijetnje i progon novinara "Vijesti"

"Znamo da biste bili srećniji da nas nema, ali pošto smo tu i ne odustajemo, morate pokazati šta ste učinili i šta ćete učiniti na našoj zaštiti"
108 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 27.07.2012. 16:09h

Direktor i glavni i odgovorni urednik Nezavisnog dnevnika "Vijesti" Željko Ivanović i Mihailo Jovović saopštili su da od policije još nijesu dobili nalaz procjene bezbjednosti zaposlenih i imovine u "Vijestima", iako su takav zahtjev šefu policije uputili još prije dva i po mjeseca.

U otvorenom pismu premijeru Igoru Lukšiću i ministru unutrašnjih poslova Ivanu Brajoviću, oni su naveli da pretpostavljaju da policajci predano rade na tome, ali vremena, kako tvrde, ima sve manje - jer, se nastavila otvorena kampanja zastrašivanja i prijetnji prema novinarima i listu.

Biznismen Zoran Bećirović objavio je u "Pobjedi" da mu "Vijesti" i direktor tog lista, "serijom objavljenih neistina pripremaju ubistvo, na sličan način na koji je taj medij pripremio ubistvo njegovog brata Dragana". "Vijesti" će zbog tih navoda tužiti Bećirovića i "Pobjedu".

Ivanović: Organizacije sistema slušaju svog gospodara>>>

Šteta na 4 zapaljena vozila "Vijesti" 8.500 eura, saslušanje Ivanovića u julu>>>

Pismo Ivanovića i Jovovića "Vijesti" prenose u cjelini:

"Dana 12. aprila poslali smo dopis vašem direktoru policije g. Vuksanoviću sa zahtjevom da uradi procjenu bezbjednosti imovine i zaposlenih u ND "Vijesti". Tom zahtjevu prethodila je otvorena i direktna prijetnja uvaženih čelnika crnogorskog podzemlja, koji se u sistemu vrijednosti koje baštini vaša vlast nazivaju ugledni privrednici i biznismeni, našem listu i novinaru ekonomske rubrike. Nije naravno samo ta prijetnja bila povod za takav zahtjev – kao što sami znate mi smo već desetak godina izloženi pritiscima, prijetnjama, sudskom progonu, fizičkim nasrtajima i uništavanju naše imovine, i sve to pod okriljem vlasti koju vaše partije drže u Crnoj Gori.

Brajović i Lukšić

Mafijaška država, kako našu domovinu opisuje ugledni Foreign afairs, upravo počiva na sprezi najuticajnijih zvaničnika sa liderim organizovanog kriminala

Ivanović i Jovović

Očekujemo da nas što prije obavijestite o tome šta je vaša Uprava policije uradila kada je u pitanju zahtjev iz aprila u vezi sa procjenom bezbjednosti imovine i lica naše kompanije

Galerija

Bonus video: