Jovović: Dr Dobričanin je ključni svjedok za lažnu optužnicu

"Zašto je uvaženi doktor i direktor sve ovo uradio a nešto drugo nije, nikada nije objasnio"
229 pregleda 17 komentar(a)
Mihailo Jovović, Foto: Boris Pejović
Mihailo Jovović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.07.2012. 13:19h

Glavni urednik "Vijesti" Mihailo Jovović na završnom suđenju u postupku zbog napada Miomira Mugoše i njegovog sina Miljana na njega je kazao "Vladimir Dobričanin, svjesno ili nesvjesno, učestvuje u svemu jer o povredi sluge za koju sam lažno optužen govori iz tri puta i svaki put različito. Pasivno je slagao jer nije rekao da slugi nije dao uput kod radiologa već samo konstatovao da se poslije dvadeset minuta vratio kod njega sa snimkom i dijagnozom, koja se kasnije ispostavila kao lažna."

Dr Dobričanin je nakon toga kazao da je samo obavljao svoj posao, te da ljekari nijesu istražni organi.

Odgovor MIhaila Jovovića dr Vladimiru Dobričaninu:

Predlazem uvaženom doktoru da ponovo pročita moju izjavu na sudu i konsultuje svoju ili bolničku arhivu povodom tvrdnji koje je iznio u svom reagovanju,

Prvo, ja nijesam rekao da je on dao uput Radonjiću za skener, nego upravo suprotno, da je pred istražnim sudijom prećutao činjenicu da mu on nije dao uput - odnosno pasivno je govorio neistinu, jer pred sudom svjedok mora reći sve što zna o predmetu svjedočenja. To je prilično važna kockica u mozaiku zavjere protiv mene u kojoj je uvaženi doktor, kao što sam rekao na sudu SVJESNO ili NESVJESNO učestvovao. "Uput" je dobio od drugih aktera zavjere, koji će, nadam se za to jednog dana odgovarati.

Mugoša sa Radonjićem

Drugo, u svom reagovanju uvaženi doktor uvodi veoma zanimljivu tvrdnju o trenutku kada je do njega došao navodni snimak sa dijagnozom “teško oštećenog mozga” Radonjića. Taj snimak i dijagnoza, koji je potpisala njegova koleginica i prijateljica gradonačelnika dr Raičević, bili su lažni osnov za druge aktere u zavjeri da pokušaju da me smjeste u zatvor do osam godina. Iz njegovog reagovanja se može zaključiti da je taj snimak vidio tek na drugom pregledu Radonjića 7. avgusta 2009, a ne kako je ranije dan ranije. Međutim, kao što reče uvaženi doktor, "verba volant, scripta manent" - “izgovorene riječi odlete, pisane ostaju”.

U svojoj izjavi kod istražnog sudije od 27. 08. 2009. govori o prvom pregledu Radonjića od 6. 08. u 12:53 i dodaje:

"Poslije toga pacijent Radonjić je pošao da uradi skenerski snimak glave, a što je odmah i uradio te sam ja taj snimak pogledao poslije nekih 20-tak minuta". U reagovanju, međutim, tvrdi da “nije tačan podatak koji iznosite da se gospodin Radonjić vratio kod mene na pregled poslije pola sata već je došao na pregled sutradan uz već urađen skener”. Jedna od ovih izjava je lažna. Možda je uvaženi doktor zaboravio, davno je to bilo.

"Dr Dobričanin je ključni svjedok za lažnu optužnicu koja je propala ove sedmice na prvostepenom sudu, a koja se temelji na navodnoj lakoj povredi Radonjića"

Treće, najspornije je nešto što uvaženi doktor uopšte ne komentariše u svom reagovanju na moju izjavu pred sudom. On je ključni svjedok za lažnu optužnicu koja je propala ove sedmice na prvostepenom sudu, a koja se temelji na navodnoj lakoj povredi Radonjića. Tu navodnu "trakastu nagnječinu" uvaženi doktor u svojim profesionalnim i moralnim ljekarskim izvještajima sa dva pregleda Radonjića od 6. i od 7. avgusta 2009. nigdje ne pominje niti opisuje, a puno više detalja daje tek nakon dvadeset dana kod istražnog sudije. Ti detalji se razlikuju u odnosu na opis koji je dao u svojstvu direktora UC od 6. avgusta u pismu jednom drugom akteru zavjere. Moram ipak priznati da je tada imao veoma dobru memoriju.

Zašto je uvaženi doktor i direktor sve ovo uradio a nešto drugo nije, nikada nije objasnio. Moji advokati i ja smo htjeli da ga to priupitamo na suđenju, ali je sutkinja odbila sve naše predloge za izvođenje dokaza. Međutim, biće prilike.

Bonus video: