Kod Krstovića u Tivtu ležaljka džabe

Tivatski ugostitelj odlučio se na nesvakidašnji vid protesta, jer ne može da koristi plažu ispred svog restorana
347 pregleda 3 komentar(a)
Davor Krstović, Foto: Siniša Luković
Davor Krstović, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 17.07.2012. 09:11h

Ugostitelj iz Donje Lastve kod Tivta Davor Krstović pokrenuo je nesvakidašnju akciju poklanjanja plažnog mobilijara stalnim gostima njegovog pansiona i kafića "Doria", koji se nalazi na samoj obali mora kod hotela "Kamelija".

Krstović se na ovaj korak odlučio nakon što ga je menadžment HTP "Mimoza" Tivat, koje je vlasnik hotela "Kamelija", upozorilo da sa dijela hotelske plaže koja se nalazi ispred kafića "Doria" ukloni deset ležaljki i suncobrana koje je Krstović iznajmljivao ili davao na besplatno korišćenje svojim gostima.

"Žao mi je mojih stalnih gostiju i mušterija koji su ostali bez mogućnosti da uživaju na plaži"
Izvršni direktor HTP "Mimoza" Marko Petričević najavio je da će protiv Krstovića podnijeti prijavu ukoliko ne skloni mobilijar

"HTP "Mimoza" dakle, nije ulagala u ovu plažu što joj je vjerovatno bilo obaveza prema ugovoru sa "Morskim dobrom", ali su sada prije nekoliko dana naprasno odlučili da prekinu ovu neformalnu saradnju sa mnom i zabranili su mi da na dio njihove plaže ispred mog kafića stavljam ležaljke i suncobrane. Žao mi je mojih stalnih gostiju i mušterija koji su tako ostali bez mogućnosti da uživaju na plaži, zbog čega sam odlučio da im poklonim ovaj mobilijar kako bi ga oni dalje koristili kao svoju svojinu", kazao je Krstović.

Dodaje da bez obzira na ovakav postupak HTP "Mimoza" prema njenu, i dalje neće zabranjivati gostima plaže hotela "Kamelija“ da koriste toalet u kafiću "Doria", koji je jedini na tom dijelu obale u Donjoj Lastvi kojoj gravitira veliki broj kupača.

Petričević: Plaža je naša, tužićemo Krstovića

Izvršni direktor HTP "Mimoza" Marko Petričević nije želio da za "Vijesti" komentariše nesvakidašnji potez njihovog komšije-ugostitelja iz Donje Lastve Davora Krstovića sa poklanjanjem plažnog mobilijara.

Petričević je kazao da Krstović nema ugovorni odnos sa JP "Morsko dobro" za korišćenje tog dijela plaže.

"Ugovor sa "Morskim dobrom" imamo mi kao HTP "Mimoza", uredno plaćamo te obaveze i ne možemo dozvoliti da nam neko uzurpira prostor koji smo legalno iznajmili. Stoga ćemo protiv Krstovića, ukoliko ne skloni svoj mobilijar, podnijeti krivičnu prijavu, a tužićemo ga i tražiti nadoknadu šte te za izgubljenu dobit za sve protekle godine tokom kojih je svoj mobilijar držao na našoj plaži", istakao je Petričević.

Bonus video: